6) Legfontosabb vitaminok !

Legfontosabb vitaminok amiket kívülről pótolni szükséges  , ( autoimmun betegeknek kötelező !! )

ZSÍR !!!

tudom , tudom ez nem vitamin ,de a legfontosabbnak tartom napi szinten zsiradék fogyasztását(kókuszzsír ,álltai zsír ) mert vannak vitaminok melyek zsírban oldódnak ,és ha nincs elég zsiradék a szervezetünkben ,akkor a vitaminocskák  nem szívódik fel !! Figyeljünk a zsírbevitelre . Reggelire zsíros kenyér ,tésztákra is tegyünk zsírt bátran ,és mindent amit csak tudunk bőséggel zsírozzunk . Glikémiás indexe a zsírnak 0 , tehát nem hizlal .

– Omega 3

( kiemelkedően fontos nagy mennyiségben ) Omega 6 -ot rengeteget eszünk ami gyulladást okoz ,és ezt egyensúlyozni Omega 3 -al tudjuk , a legjobb 1:1 arány ,de ez úgysem fog menni 😀 ,  próbálkozni bár lehet ,ezért ajánlatos legalább az 1:5 höz . Egy átlagos táplálkozású ember 1:50 arányban eszi sajnos 😦 . Figyeljünk az omega 3 forrás tisztaságára is !!! Ha nem tisztát viszünk be, feltétlen szedjünk mellé valamit ami kivezeti a nehézfémeket a szervezetből amit beviszünk az omega 3 -al ,mivel a nem tiszta omega 3 ban rengeteg nehéz fém található .

Én kizárólag azt tudom ajánlani ,amit én és párom is szedünk ,engem ez a videó győzött meg arról , hogy igenis csak ezt ehetjük , ha nem akarjuk szennyezni a szervezetünket :

Kérlek nézd meg az egészséged érdekében :

Ezt a termékcsaládot az egész család számára ,akár pici babáknak is , vagy kismamáknak , itt tudod beszerezni .

( omega 3 , az eszenciális zsírsav ) :

Az omega 3 annyira fontos a szervezetünk számára , hogy a hiánya súlyos betegségek forrása .Az ember az élelmével, rengeteg omega 6 ot visz be ,ami rengeteg gyulladás okozója . Ezt ellensúlyozni az omega 3 tudná ,de sok ember nem veszi ezt figyelembe . A legjobb arány az ( Omega 6: Omega 3 ) , 1:1 hez lenne ,de mivel az ember kizárólag tengeri halból tudná fedezni az omega 3 at ,ezt nem eszi minden nap ,omega 6 -ot meg igen , így az arány átlagosan 50:1 hez . (nyugati étrenden élők a növényi olajokkal , margarinokkal sok omega 6 -ot visznek be , a paleosok pedig a magvakkal )

Omega 3 jótékony hatással van a :

-szívritmuszavarokra (hiánya szívritmus zavart okoz !! )

-védőfaktor a szívbetegséggel szemben (hiánya szívbetegséget okoz )

-Csökkenti a vérrögképződést

-Ellazítja az érfalat , csökken a vérnyomás

-Gátolja a gyulladásokat a szervezetben ( Omega 6 gyulladásokat okoz )

Kapható nagyon sok omega 3 készítmény, arra kell figyelni ,hogy ne legyenek benne adalékanyagok illetve a halolajat ne szennyezett halból vonják ki . Ezt úgy tudjuk meg ,hogy ezt kiemelik a leírásba , hogy nem szennyezett . A legjobbak a Norvég halolajak .Hatóanyagokra is figyelni kell ,olyat keressünk amiben az EPA és DHA összetevők összesen legalább 1000 mg legyen . Sajnos a legtöbbe csak 100-200 mg van vagy még csak annyi sem .

 

– D vitamin:

kizárólag K2 vitaminnal és magnézium citráttal(vagy magnézium pehellyel , spray-vel ) , kalciummal együtt szedjük mind kettőt , vagyis mind a négyet egyszerre , mert úgy szívódnak fel !! Ha nem együtt esszük őket  akkor :  a kalcium bárhová beépül , csak a csontokba nem , legfőképp lerakódik az érfalakra ,illetve magnézium nélkül a D vitamin nem szívódik fel!! Kalciumot nem érdemes A NatuRestore étrend mellett külön szedni ,mert az ételek úgy vannak összeválogatva, hogy elegendő kalciumot tartalmazzanak , természetes formában .Pontos szedésükkel kapcsolatban írj rám bátran !!

julcseekapaleo@gmail.com vagy a facebookon  : Julcseeka paleo

A legtöbb pajzsmirigybetegnek,autoimmun betegnek D vitamin hiánya van !!

Az ember arra született, hogy bőrét állandóan érjék a napsugarak .A D vitamin különös kapcsolatot teremt a természettel . A vitaminok többségét táplálékkal fogyasztjuk el, a D vitamin viszont a természet és az ember közt évmilliók során kialakult szoros kapcsolat terméke .

A nap és az ember kapcsolata olyan, mint egy mitikus szerelmi történet.

„A nap és az ember egymásba szerettek, s megígérték egymásnak, hogy amikor csak tehetik, mindig együtt lesznek. A nap azt mondta: amíg süthetem a bőrödet, Te hosszú életű és egészséges leszel. Így is volt. Ám ahogy telt-múlt az idő, az ember egyre kevesebbszer látogatta meg a napot, s egyre több időt töltött a házaknak nevezett, maga építette barlangjaiban. Az ember nem vette komolyan a nap szavait, és így egyre többet betegeskedett, járványok és rák tizedelték sorait. De az ember nem a naphoz fordult vissza, hanem orvosnak nevezett varázslóknál kereste a gyógyírt. Azok azt tanácsolták neki, hogy a nap veszélyes, még annyit sem szabadna vele találkozni, mint eddig. Bennünk bízzál – mondták a varázslók, – mi tudjuk, mi a jó neked. És az ember még inkább kerülte a napot, mert félt a bőrráktól és a melanómától.
Az ember kiszakította magát a természetből, amellyel az evolúció során összenőtt.
A D vitamin azért különleges, mert természetbe ágyazottságunk bizonyítéka. Mi magunk termeljük, de csak akkor, ha a természetben vagyunk. A természet ugyanolyan éltetőnk, mint a levegő.” (Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás 178. o.)

A D-vitaminról az utóbbi időkben egyre több érdekesség derült ki. Sokáig csak a megfelelő csontfejlődésben tartották fontosnak. Mára azonban kiderült, hogy a szervezet egészében betöltött szerepe sokkal fontosabb. Többek közt kiderült, milyen fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésében is.
Egyre több kutatás és szakember hívja föl a figyelmet a D3-vitamin jelentősére az egészség megőrzésében. Egyre több országban emelik meg a D3-vitamin ajánlott mennyiséget, Magyarországon is.
Az újabb, pontosabb mérési módszerek segítségével megállapították, hogy sajnálatos módon a lakosság túlnyomó többségének a D-vitamin szintje alacsony. A legnagyobb mennyiségben D3-vitaminhoz megfelelő napozással juthatunk hozzá. A nap UV-B sugarai hatására a bőr képes D3-vitamint előállítani.
A nap UV-B sugarainak az aránya nyáron a legmagasabb, méghozzá a dél körüli órákban, mikor legtöbben kerülik a napozást. Ezen felül ha napozás után 24órán belül szappannal vagy tusfürdővel lemossuk magunkat, akkor csak nagyon kevés napozással előállított D3-vitamin fog hasznosulni. A naptej használata szintén meghiúsítja a természetes D3-vitamin előállítást. A késő délutáni és kora délelőtti napsugarak több UV-A sugarat tartalmaznak, mely a bőrön keletkezett D3-vitamint tönkre teszi. Mindezek után nem meglepő, hogy még nyáron is jellemző az alacsony D3-vitamin szint.

-D vitamin hiánya miatt a bevitt kalcium nem szívódik fel ,nélküle  a csontok törékennyé válnak , és ezek mellé szedjük a K2 vitamint is , hogy ne rakódjon le a kalcium a várfalunkra , hanem beépüljön ahová kell ( csontok , fogak )

– Hiánya influenza járványhoz vezet : Az influenzajárvány azért ősszel tör ki, mert ilyenkor a legkevesebb a napfény és az embereknek D vitamin szintje brutálisan alacsonyra csökken!

A D vitamin egy zsírban oldódó vitamin,( tehát ezért is fontos a sok zsír fogyasztás ) melynek kulcsszerepe van védekezőképességünk megfelelő működésében, és a legújabb kutatások alapján kiderült gyulladáscsökkentő hatása is. Az alacsony D vitamin szint szoros kapcsolatban áll az egyre növekvő szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, a rákos betegségek vagy akár az autoimmun betegségekkel is.

 Felnőttek esetében legalább napi 5.000-10.000 NE mennyiségű D3 vitamin, gyerekeknél napi 2.000-5000 NE, csecsemők esetében pedig 1.000 NE D3 vitamin rendszeres szedése szükséges K2 vitaminnal együtt .

D-vitamin hiány okai :

A D-vitamin hiány kialakulhat a helytelen táplálkozás és kevés napfényhez való jutás következtében. A napfény kedvező hatása nagyban csökken a magas faktorú fényvédő készítmények alkalmazásával is, amelyek meggátolják a D-vitamin képződést is. D-vitamin hiányt okozhat bizonyos gyógyszerek állandó szedése, vagy bizonyos betegségek. Felszívódási zavarral járó bélbetegség, a máj- és veseműködés zavarai is.

D-vitamin-hiányos területeken a cukorbetegség gyakrabban fordul elő, és téli hónapokban, amikor a D-vitamin-hiány gyakoribb, romlik a 2-es típusú cukorbetegek állapota.

Amit mi szedünk D vitamin az a legtisztább fajta , és mivel a  D vitamin és  a K vitamin is zsírban oldódik így én már eleve úgy tartom korrektnek ha zsírral együtt viszem be . Találtam ilyen termékeket és nagyon meg vagyok velük elégedve ,bővebb leírást találtok a terméknél még .

D vitamint ide kattintva meglátod ,ebből mi 18 -20 cseppet eszünk naponta , közvetlen a szájba csepegtetve.

K vitamint ide kattintva meglátod , ebből 12 cseppet szedünk naponta ,közvetlen a szájba csepegtetve .

Ajánlom még ezt a terméket ,mert ebben egyben van a kettő ,ebből 24 cseppet ajánlok felnőtteknek 12 cseppet gyermekeknek . Ide kattintva meglátod

Szelén :

(pajzsmirigyünknek nagyon fontos )

A szelén hiány pajzsmirigyproblémákat okoz .Szervezetünkben a pajzsmirigyünk tartalmazza a legtöbb szelént. A szelénnek fontos szerepe van több pajzsmirigy működéssel kapcsolatos enzim termelődésében és funkciójában.Mivel Magyarország szelénhiányos vidéknek tekintendő, az itt termelt növényekben és tenyésztett állatokban alacsony a szelén szintje. Ebből következik, hogy a magyar ember általában szelénhiányos, de mivel ennek csak súlyos esetben van látványos tünete, senki nem foglalkozik vele. A szelén pótlása csökkenti a Hashimoto betegekben a gyulladást, mivel védi a pajzsmirigyhormont termelő sejteket saját anyagcseretermékeik káros hatásától .A szelén hiánya  fokozza az oxidációs folyamatokat és ezáltal a gyulladást.

Mi : Ebből mi a legtermészetesebb formájában visszük be , hogy ne terheljük feleslegesen mesterséges dolgokkal a szervezetünket , tehát napi 2 szem paradiót ( nem többet mert túl lehet adagolni ) eszünk .Ide kattintva tudom megnézni .

Magnézium :

: A D vitamin Mg nélkül nem tud felszívódni ,és mivel a D vitamin szerepe fontos a szervezetünkbe , így nem szabad elhanyagolnunk a Magnéziumot sem .Lehetőleg a Magnézium – citrát-ot szedjük ,de a legjobb ha spray formában fújjuk közvetlenül vagy pehely formájában a fürdővizünkbe tesszük .Így azonnal a sejtekbe jut ,és nem terheljük le vele az emésztőrendszerünket . ha tablettába eddig magnézium oxidot szedtünk abból alig szívódik fel valami ,azt kerüljük .Adagolását könnyű kiszámolni 6mg-10mg / kg , ahány kilók vagyunk annyival szorozzuk a pl 6 -ot .pl egy 50 kg os embernek napi 300mg magnéziumra és 150 mg Kalciumra van szüksége amit a tápanyagokkal be tud vinni .

C vitamin :

( kiemelkedően fontos  nagyon nagyon nagy mennyiségben  napi 10.000mg minimum elosztva a nap folyamán, nem egyszerre , mert vízben oldódik és a felesleget kipisiljük  ) Kötőszövetünk C vitaminból épül fel , ha nincs c vitamin bizony nagyon károsodik az egyébként acéldrót erősségű kötőszövetünk .

Mi : Ezt megint a legtisztább formában visszük be  .A tabletták , kapszulák egészségre káros dolgokat tartalmaznak ,ezért aszkorbinsav formájában visszük be ezt a vitamint , napi szinte folyamatosan , mindig teszünk a vizünkbe akárhányszor csak iszunk. Ide kattintva tudod megnézni az aszkorbinsavat .

A többi vitaminok is fontosak ,de ha változatosan étkezünk, akkor a többit bevisszük (pl tojással ,mert a sárgájába minden szükséges vitamin megtalálható ,még az omega3 is  ) .Mivel a mérgek már nem akadályozzák a vitaminok felszívódását az egészséges táplálkozás során ,ezért az élelmünkkel is szépen felszívódnak .De vigyázzunk a paleóban megengedett magvas dolgokkal amikben fitátok vannak ,ne akkor vegyük be  az ásványi anyagokat, mikor magvas dolgokat eszünk ,mert a fitátok megkötik őket ,és kiürülnek a szervezetbe párban !De az Omega 3-at , D vitamint a napozáson kívül is  K2 , Szelént és C vitamint , Mg -ot még kívülről pótolni kell , mert nem elegendő amit beviszünk ,megemlíteném még a Bor -t is .

Ha kiszámoltuk a Mg menyiségünket, akkor fele annyi , (de Szendi írásai szerint a kalciumból elég lenne  csak 8 ad  annyi kalcium ,mint magnézium)  kalciumra van szükségünk egy nap .A kalcium kiderült a legújabb vizsgálatok eredményeképpen, annyira mégsem lételemünk, mint ahogy azt a média sulykolja !! A NatuRestore étrendben elegendőt eszünk .

 

 

 

 

C vitamin :

C vitamin hiánya ,skorbuthoz vezet !

 Én minden embernek a napi min 10.000 mg -ot javaslok napi szinten elosztva , folyamatosan adagolva . Ha az illető dohányzik is ,akkor cigi szálanként + 1000 mg -ot be kell vinni a 10.000 mg-ra rá ,mivel a cigaretta elvonja a c vitamint a szervezetből !!!!

B1 vitamin :

A B1-vitamin a B-vitaminok családjába tartozik, melyek közös jellemzője, hogy létfontosságú enzimek működéséhez szükségesek, melyek a sejtek anyagcseréjében vesznek részt. A B1-vitamin vízoldékony, vagyis a szervezet nem tudja nagy mennyiségben elraktározni, pótlására emiatt folyamatosan szükség van.

A B1-vitamin szénhidrátok energiává alakításában résztvevő enzimekhez szükséges. Megnő az igény rá, ha az energia elsősorban szénhidrátból származik

A B1-vitamin szénhidrátok energiává alakításában résztvevő enzimekhez szükséges. Nőhet az igény az anyagcsere fokozódásakor, gyomor-bélrendszeri zavarok esetén, valamint terhességben. Az idegrendszer és a szív különösen érzékeny a B1-vitaminhiányra, ugyanis ezekben a sejtekben nagyon gyors az anyagcsere.

Azért tartom fontosnak ,mert a legtöbb embernek gyomor és bélrendszeri problémája van ,ezért ez esetben növelni kell .Az étrendemben (NatuRestore) ezt a földi mandulával pótolom ,melyben fontos ásványi anyagok mellett a B1 vitamin is és az E vitamin is megtalálható .De ezen felül a tojássárgájában , sertéshúsban, karfiolban, narancsban is sok B1 vitamin található .

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s