3) Tiltott ételek ,és miért ?

Röviden és tömören :

Tiltottak a tejtermékek :

Tej, túró, tejföl, joghurt, túró rudi, tejcsoki, vaj, ghee stb … és minden olyan étel, ami akár csak nyomokban tartalmaz : laktózt, tejcukrot, tejsavót  vagy bármilyen tejes dolgot!

Problémák a benne található hormonok, antibiotikumok, genny, széklet…  Ezek a termékek a problémás tartalmakon felül, gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak ( az ember a lassú felszívódó szénhidrátokhoz alkalmazkodott),ezért inzulinrezisztencia majd cukorbetegség, rák és elhízás alakulhat ki tőle. A tejtermékek felelősek a pattanásokért,  aknékért és azt asztmáért, bélgyulladásárt, tápanyag hiányos állapotért, mert a bélben nyákot képez a bélfalra így a tápanyagok a  nyálkás bélbolyhokon keresztül nem tud felszívódni. Elhagyásuk után hamar jön a javulás.

Tiltottak a gabonák :

-árpa
-kukorica
-zab
– rizs
-rozs
-cirok
-búza
-vadrizs
-amarant
-hajdina
-quinona
– trikiále
-kamut

Tiltottak, mert ezek is gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, ez pedig magas vércukor szintet eredményez, majd inzulinrezisztenciát. Növekedni fog a has tájon körüli zsír (elhízás) . A gabonákban különféle mérgek találhatóak, amiket a szervezetünk nem tud feldolgozni így bél szivárgás alakul ki miattuk, amik további betegségeket produkálnak, mert a a lyukas bél falon keresztül, bejutnak a vér áramlatba, onnan pedig mindenhová szabad a pálya nekik így ezek a betegségek alakulhatnak ki tőle mint pl. : elhízás, reflux, ízületi gyulladás, minden féle allergia, asztma, depresszió, pánikbetegség, afta, candida gomba, cölákia, autoimmun betegség,  pajzsmirigybetegség, magas vérnyomás, hormonális problémák, idegrendszeri problémák, autizmus,  skizofrémia stb .A gabonákban található anyagok amik okozzák a problémákat : glutén, lektin, szaponin , gliadin stb.. Ezek az agresszív fehérjék gátolják a vitamin felszívódását is, tehát ha valaki  hagyományos péksüteményeket eszik, teljesen feleslegesen eszi a vitaminokat, hisz azokat ezek a fehérjék nem hagyják felszívódni !!! Ha a betegek elhagyják a glutént, már rövid időn belül a felsorolt betegségek helyzetei javulásnak indulnak és ha az előírt paleos vitaminokat is elkezdi szedni, akkor azok a vitaminok is hasznosulni tudnak, így azok is hozzájárulnak a gyógyuláshoz ! Én minden embernek tanácsolnám a gabonák elhagyását, még nyomokban is ,pl. : olyan élelmiszert se együnk amire az van rá írva apró betűvel, hogy nyomonkban glutént , lektint stb tartalmaz. Pici gyerekekkel is vigyázzunk, mert nekik a belük még nem forrt össze, így biztosan átjutnak ezek a mérgező fehérjék a szervezetbe és szinte biztos, hogy allergia fog jelentkezni, ha nem azonnal ,akkor felnőtt korban biztosan, de már gyermekkorban sokaknál előfordul pl. :  az ASZTMA, gluténérzékenység , tejcukor érzékenység stb !!!

 Tiltottak a hüvelyes növények :

az összes babféle ( zöld , száraz stb.. )
csicseriborsó
lencse
borsók
amerikai mogyoró ( földi mogyoró )
szója és szójakészítmények

A hüvelyesekben nagy koncentrációban van jelen a lektin, ami ellenáll a főzésnek, emésztésnek.Puffasztó hatású – ez jól ismert tulajdonsága, de ezen kívül a belekben gyulladást okoz, és fokozza a bélfal áteresztőképességét, vagyis idegen fehérjék keringésbe jutását, ami autoimmun betegség kialakuláshoz vezethet.

-Tiltott a kukorica :

Tiltott, mert gyorsan felszívódó szénhidrát – tehát hizlal , megemeli a vércukor szintet. Más ok is van, amiért kerüljük: az indiánok között a sokízületi gyulladás előfordulása 5-6%, ami nagyon magas! Az ásatások alapján kiderült, hogy az őshonos indiánok között is ismert volt ez a betegség, míg Európában Kolumbusz előtti leletekben nem fedezték fel a csontokon a jellegzetes nyomokat. Ennek az oka a DING fehérje (burgonyában, paradicsomban – főként éretlen – is megtalálható), ami károsítja a bélfalat, áteresztővé teszi ,és  kezdődhet is  autoimmun betegség .

-Tiltott a burgonya:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/burgonya.htm

Tiltott, mert  ez is gyorsan felszívódó szénhidrát,  nagyon magas a glikémiás indexe  ( G I ) és mint ilyen, elősegíti a metabolikus tünetegyüttes kialakulását .Más gond is van: mérgező anyagokat tartalmaz (szolanin, kakonin ,lektin , szaponin  ), amik magzatkárosítók és a ráksejtek növekedését is fokozzák. Több szakember állítja: „Ha a burgonyát ma nyújtanák be engedélyezésre valamelyik élelmiszerbiztonsági hivatalba, a forgalmazását megtiltanák.” A főzés, sütés nem semlegesíti a mérgező anyagokat. A rossz tárolás, csírázás fokozza a méreganyag-koncentrációt. A burgonya „szivárgóbél” tünetegyüttest okoz , és a fehérjéken kívül baktériumok is átjutnak a bélfalon, tovább rontva a gyulladásos állapotot. Különösen igaz ez a gyulladásos bélbetegségekre, ahol a kímélő diéta első számú ajánlása a főtt burgonya,amitől már csak olvasásra is fogom a fejemet 😦 ! Egyes tudósok szerint, ha a burgonyát ma akarnánk bevezeti a táplálkozásba, a hatóságok nem engedélyeznék.A Burgonyából egyébként patkánymérget is készítenek ,szolanin kivonatból !!

-Tiltott a rizs :

Tiltott mert magas a szénhidráttartalma ,és gyorsan felszívódó szénhidrát , megemeli hirtelen a vércukor szintet ,ezért inzulin rezisztenciát, rákot, cukorbetegséget okozhat.         A rizsben is találhatóak mérgek, amik szivárgó bél szindrómát okoznak mint pl: lektinek, szaponinok, proteáz inhibitorok stb… ,melyek a növény saját védelmét szolgálják a természetben, és  csöppet sem kedvezőek az emberi szervezet számára !!

Autoimmun betegsége esetén tiltott a paradicsom, a paradicsomos ételek, a padlizsán, minden féle paprika :

Ezekben a zöldségekben is mérgek találhatóak ,amik bél áteresztő képességet okoznak ,majd autoimmun betegségeket és minden egyéb betegségeket. Itt kiemelném az ízületi betegség okozója ezek a zöldségek. Ha állatok ilyen növényeket legelnének, egy idő után képtelenek lennének járni !! Ezek a növények lassan, de biztosan rombolnak le bennünket, lerövidítve életünket 10, de akár 30 évvel is. Dr. Childers meggyőződése, hogy a csucsorfélék mérgező hatása sokkal kiterjedtebb, mint amit az ízületekre és bélrendszerre gyakorolnak. Ő úgy érzi, hogy negatív hatásuk sokkal átfogóbb és mindenre kihatóbb, akár olyan betegségeket is beleértve, mint az Alzheimer és a rák. A paradicsomot szokták úgy is hívni, hogy rák alma . (‘the cancer apple’).

 

-Tiltott a cukor :

Magas és gyorsan felszívódó szénhidráttartalmú . A cukor nagyon nagyon megemeli a vércukor szintet, inzulinrezisztenciát okoz, rákos sejteket etetjük vele ,nagyon hizlal , cukorbetegség legfőbb okozója !! Én már a paleo előtt is kerültem ! Bélgyulladást okoz és nagyban felelős a pattanásokért is .

-Tiltottak a a cukros üdítők , 100%-os gyümölcslevek :

Magas és gyorsan felszívódó szénhidrát a szervezet számára, hisz folyékony állapotba kerül a  szervezetbe, hirtelen nagyon megemelkedik a vércukorszint, ami sok inzulintermeléssel jár, így kialakulhat tőle az inzulinrezisztencia, cukorbetegség és nagyon nagyon hizlal ,ezt saját bőrömön tapasztaltam !! A cukor a bélben gyulladásokat okoz, így tovább erősíti a béláteresztést ezáltal az autoimmun betegségeket fokozza .Pattanások kialakulásáért szintén felelős .

Tiltott a hidrogénnel kezelt étolaj ,és a margarinok:

napraforgó , kukorica , szója , mogyoró  olajok és a margarinok

Nagyon magas az omega 6 forrás, ami a szervezetben  mindenféle gyulladások okozója .A margarinok transzzsírt tartalmaznak, mely a szervezet számára ismeretlen és fokozzák a szív és érrendszeri problémákat,  a szívhalálozást is. Szívünk érdekében, állati zsiradékot ,vagy kókuszzsírt használjunk !!

Magok, magvas lisztek, kakaó ,kávé  :

A magokban magas az Omega6 ami gyulladásokat okoz és a fitinsav  . A különböző növényi szövetekben, különösen a gabona és egyéb magvak korpájában a fitinsav az elsődleges raktározási formája a foszfornak. Az ásványi foszfor erősen kötődik egy hópehely szerű molekulában. Ebben a formában a foszfor az ember (és az együregű gyomorral rendelkező állatok) számára nehezen hozzáférhető. A fitinsav molekula karjai ráadásul könnyen kötnek egyéb ásványi anyagokat is, mint a kálcium, magnézium, vas és cink, így ezek is nehezen hozzáférhetővé válnak. A fitinsav ásványokat kötő formáját hívjuk fitátoknak.
A fitinsav másik kedvezőtlen hatása, hogy gátolja bizonyos emésztőenzimek működését, mint például a pepszint, az amilázt és a tripszint, melyek a fehérje és keményítő lebontásához szükségesek. Amikor  fitátot fogyasztunk, szervezetünk kálciumot köt a fitinsavhoz, oldhatatlan fitát komplexeket képezve. A végeredmény, hogy nemcsak, hogy nem tudjuk hasznosítani a foszfort, de még kálciumot is veszítünk. Fitát hiányában körülbelül 20%-kal több cinket és 60%-kal több magnéziumot kötünk meg a táplálékból.
A magvak és a kakaó legjelentősebb fitinsav források. A nyers, nem erjesztett kakaóbab és a normál kakaópor extrém magas fitáttartalmú. A kávébabok is tartalmaznak fitnsavat.A fitáttartalmú étrend ásványianyag-hiányhoz vezet.

 

Tiltott a Szója :

A szójakészítményekben található, ember számára emészthetetlen szerves anyagok, az oligoszacharidok komoly gázképződést okoznak. Ez különösen az élelmiszerekbe rejtett szójával kapcsolatban problémás, mert a gyanútlan fogyasztó nem tudja bélgörcsei okát.A szójabab igen sok fitátot tartalmaz, amely meggátolja különböző fémek, így a kalcium, a vas, a jód, a réz, a cink felszívódását. A fitátok nem reagálnak a hőkezelésre, így a szójafehérje kivonatban is szinte eredeti mennyiségben jelen vannak.Az ételallergiák növekvő számához a szója jelentősen hozzájárul. A nyolc leggyakoribb, azonnali túlérzékenységi reakciót kiváltó élelmi anyagok közt szerepel. A földimogyoró az egyik legveszélyesebb étel allergén, a szója pedig botanikailag a földimogyoróval közös családba tartozik. A szójaallergiát akkor kezdték komolyan venni, amikor egy svéd kislány egy 2.2%-nyi szóját tartalmazó hamburger után asztmás rohamot kapott és meghalt. Svéd kutatók 65, 1993 és 1996 között előfordult súlyos ételallergiás esetet vizsgáltak meg. Ezek közül 5 végződött halállal, s ebből négyet a szójatartalom okozott. A négy elhunyt gyerek ismerten allergiás volt a földimogyoróra, de a szójára nem .komoly aggodalmat kelthet a szója goitrogén, azaz a pajzsmirigyműködést gátló hatása. Ilyen hatása van még a földimogyorónak, a brokkolinak, a karfiolnak, a káposztának, a kölesnek, a fehérrépának, a repcének, a maniókának.

Hosszabban és részletesebben a tiltott anyagokról:

 

– nem ehető a hidrogénnel kezelt étolaj , margarin :

Ebbe a kategóriába tartozik a napraforgó, kukorica, szója, mogyoró  olajok is .Legfőképp a magas omega 6 zsírsav tartalmuk miatt nem fogyasztható, ami gyulladásfokozó ,tumornövekedést serkentő hatású és fokozza a szívritmuszavar kockázatát. Ugyanez elmondható a margarinokra is!  Az avasodás ellen és a sütésállóságért a hidrogénezett olajok illetve hidrogénezéssel kenhetővé tett margarinok nagyok sok transzzsírt tartalmaznak. A transzzsírok olyan kémiai szerkezettel rendelkeznek, amit az emberi szervezet nem tud feldolgozni. A transzzsír többszörösen telítetlen olajokban és margarinokban található, amik fokozzák a szívhalálozást. Az olívaolaj is többszörösen telítetlen olajok közé tartozik, de mivel ez az olaj gyulladáscsökkentő hatású, transzzsírt nem tartalmaz, ezért ő szívbarát, tehát fogyasztható. A repce olaj, lenmagolaj gazdag omega 3 ban és többszörösen telítetlen, nem hidrogénezett, más néven hidegen sajtolt olajok, ezért ők is fogyaszthatóak. Éttermekben vigyázzunk, mert ott szinte 100%-osan transzzsírba sütnek és minél többször felhasználják, annál jobban rákkeltő hatású, kétlem hogy egy használat után kiborítanák, ezért sem ajánlatos éttermekben étkezni .

A kókuszzsír is egy érdekes ,mert a zsírkutatás  “könnyű tudománya ” halálos méregnek tekinti,  de a kutatás tényeken alapuló  ” kemény tudománya ” viszont rendkívül egészségesnek tart. A paleo táplálkozásban az állati zsiradékok mellett ajánlott zsír. A kókuszzsír 92%- ban telített zsír  ezért került a fekete listára. Viszont Srí Lankán a kókuszfát az élet fájának nevezik. Sajátossága, hogy laktatóbb mint más telített zsírok, ugyanakkor tartós fogyasztása fogyáshoz vezet, mivel nem rakódik le a zsírraktárakban .Kutatások bizonyítják, hogy semmiféle kedvezőtlen hatása nincs a szív- és érrendszerre. 1978 ban Srí Lankán volt a legalacsonyabb a szívhalálozás, de amikor elterjedt, hogy a kókuszzsír telített zsírból áll, a lakosság kezdett át állni a növényi olajokra, aminek hatására a szívhalálozás meredeken emelkedni kezdett. Ez elég elgondolkodtató !! Tehát a kókuszzsír szívbarát, hatását tudományosan is bizonyították! A kókuszzsír sem tartalmaz transzzsírt és további előnye, hogy  minden további kockázat nélkül többször is lehet benne sütni.

Tejtermékek :

Tejtermékeket az ember kb. a 19 század végétől a tejipar a tejfeldolgozás és a nagy tejhozamú tehenek kitenyésztése után vállt jellemzővé a nyugati világban,mondhatni az  éhínség kezdetekkor . Erről írtam már , de írok itt is. Mivel ehhez sem tudott még a szervezet alkalmazkodni vagyis itt a tejcukorra ( laktózra ) gondolok, ezért a tej fogyasztása is hozzájárul a bélfalunk károsításához. Amíg a csecsemő anyatejet iszik, addig a laktózt le tudja bontani, de felnőtt korra a laktózt lebontó enzimünk inaktiválódik. Vannak olyan törzsek pl. Afrikában akik rá kényszerültek az alkalmazkodáshoz, nekik nem inaktiválódik ez az enzimjük, ők bélprobléma nélkül tudják a laktózt fogyasztani felszínesen, azonban problémákat náluk is okoz. Az állatok ösztönösen csak kicsi korukig isszák az anyatejet, utána már nekik is inaktiválódik az enzimjük és ösztönösen nem isszák meg! Mi emberek pedig nem is értem , hogy miért isszák-eszik, egy más emlősfajta tejét, ami kizárólag a saját fajtájának való, hisz minden emlős fajtának más más összetételű tejre van szüksége amikor még kicsi, tehát ne igyuk más emlős tejét és a saját fajtánk tejét is csak mikor picik vagyunk!! A tejtermékek felelősek a pattanásokért, aknékért. Megfigyelték, hogy a természeti népeknél és az eszkimóknál akik nem isznak tejet azoknál teljesen ismeretlen az akne, de ahogy hozzájuk is eljut a tej, egyből megjelenik. Illetve megfigyelték azt is, ha egy nyugati étrenden élő embernek a táplálkozásából lecsökkentik a magas glikémiás indexű ételek arányát és helyettük több fehérjét adnak, jelentősen csökken az aknék száma. Ebből az következik, hogy az inzulinrezisztenciának is köze van a pattanásokhoz. A tej iváskor a szervezetnek nagyon sok inzulin termelésre van szüksége, attól függetlenül, hogy nem sok cukor van benne, ezért a folyamatos tejtermék fogyasztása a szervezetnek folyamatos magas inzulinválasszal kell reagálnia, hogy a tejből lebontott cukrok el tudjanak jutni a sejtekhez. A sejteknek viszont a végtelenségig folyamatosan nincs szüksége a cukorra , ezért inzulinrezisztenciával reagál vagyis nem engedi be az inzulint a cukorral, így a szervezet rá jön, hogy feleslegesen termeli az inzulint ha a sejtek úgysem engedik be, így kialakul a cukorbetegség vagyis mivel a szervezet már nem termel inzulint vagy nem elegendőt, így a cukorbetegnek a vérében magas lesz a cukortartalom, így kívülről kell adagolnia az inzulint. Tudni kell viszont, hogy a rákos sejtekben nem alakul ki inzulinrezisztencia, tehát amikor a sejtek már nem engedik az inzulint, hogy a cukrot szállítsa nekik, akkor el kezdődik a rákos sejtek etetése 😦  , illetve a cukrok raktározása zsírként,tehát elhízáshoz is vezet a sok tejtermék fogyasztása!!!! Nagyon nagyon veszélyesnek tartom a tejtermékeket nem igazából a pattanások miatt, hanem a cukorbetegség és a rák esetleges kialakulása miatt és az elhízás miatt!!

A tej termékek esetében még ami jelentős, hogy tele van hormonokkal pl. növekedési hormonnal, antibiotikumokkal és gennyel. A tejipar próbálja a csontok egészségéhez kötni a tejfogyasztást ez viszont bizonyítottam nem igaz hisz 78.000 nőt vizsgáltak 12 éven keresztül és a több tejet fogyasztó nőknél nagyobb volt a csonttörési arány, ebből inkább az következik, hogy csontritkulást okoz !!

-Gabonák :árpa kukorica, zab, rizs, rozs, cirok, búza, vadrizs, amarant, hajdina, quinona, trikiále, kamut

Nem ajánlottak  a fent felsorolt gabonák fogyasztása, mert a tejhez hasonlóan gyorsan felszívódó szénhidrátok és szintén magas inzulin választ produkálnak, ebből adódóan ugyanúgy inzulrezisztencia alakulhat ki, rákos sejtek etetése, elhízás és a cukorbetegség. A gabonákat is kb 10.000 éve fogyaszt az ember így ezek emésztésére sem adaptálódott a szervezetünk .Illetve ezekben a gabonákban és  a hüvelyesekben is találhatóak olyan anyagok amit a növény a szaporodásának megvédésére” fejlesztett “ki  ,hogy  a magvaikat megvédjék a növényevő állatoktól , méghozzá úgy,  hogy emészthetetlenné tették őket ,így az ember számára is emészthetetlenek így a széklettel távozva is tudnak szaporodni a növények  .Ezek a mérgek pl  a glutén,lektin, gliadin .

Miért csak az utóbbi évtizedekben (évszázadban) tűntek elő ezek a betegségek?
A XIX. század utolsó harmadában az addig használt A és B típusú gabonát nemesítették, így jelent meg a D típus – ebből a tészta nyújthatóbb, jobban feldolgozható,de ennek ára a jóval magasabb gluténtartalom. (A tönkölybúzában A, B és D típus van.) A századforduló
után jelentek meg az első lisztérzékeny  betegek, akik általában belehaltak – éhen haltak – ebbe a kórba. A II. világháború alatt Hollandiában figyelték meg, hogy az éhínség alatt a lisztérzékeny betegek jobban lettek, de mikor a svédek repülőről kenyeret dobtak le, a gyerekek állapota ismét romlott. (Természetesen ekkor még
nem ismerték az összefüggést a betegség és a glutén között.) A közegészségügy ajánlásában a 70-es évektől a gabonafélék egyre nagyobb szerepet kaptak, az ajánlások ma már a napi ételfogyasztás 40-50%-át is kiteszik. 😦

Hüvelyesek :

1, az összes babféle
2, csicseriborsó
3, lencse
4, borsók
5, amerikai mogyoró
6, szója és szójakészítmények

-Cukrok

Keményítő tartalmú zöldségek , (gyorsan felszívódó szénhidrát):

A Burgonya nem ajánlott
A többi burgonyaszerű, de nem burgonyaféle, mint manióka, tápióka, jamgyökér, édesburgonya . A csicsóka pedig kifejezetten paleo.

A burgonyafélék (Solanacea) családjának legtöbbje Közép- és Dél-Amerikában honos. Alkaloid hatású glükozidokban gazdag, toxicitása változó az enyhe irritálótól a halálos méregig.

Ezen családba tartoznak pl. a petúniák, az angyaltrombita, a mandragóra és a mérgező nadragulya is, de a dohány is ide tartozik, ami köztudottan káros az egészségre. Tudták, hogy a mostanság felkapott szuper élelmiszer, a Goji bogyó is ebbe a családba tartozik?

Mivel nagyon széles a skálája a burgonyafélék családjába tartozóknak, így álljanak itt a legfontosabbak, melyekkel napi szinten találkozhatunk:
paprikafélék – nem csak a magyar fajták, de pl.a kalifornia paprika, chili paprika, cayenne paprika, mindenféle fűszer ami paprika alapú!
paradicsomfélék
padlizsán
burgonya DE az édes burgonya nem!
Ezek a főleg nálunk is kapható ehető növények, de ezen csoportokon belül is rengeteg variációja van pl. a paprikáknak vagy a paradicsomféléknek, a burgonyának meg majdnem 200 fajtája is akad.
Amikor fűszert vásárolunk és csak az szerepel a címkén hogy „fűszerek” akkor mindig számítsunk paprikára is a keverékben. Nagyon sok csípős fűszerkészítmény is paprikával készül lásd Erős Pista, Tabasco stb.

Amiért problémát okoznak nagyon sok autoimmun betegnél a burgonyafélék az a glükoalkaloida tartalmuk. Pl. a burgonyában egy szolanin nevű anyag van ami egy mérgező glükoalkaloida. Nem csak egészséges embereknek okozhat gondot de egy sérült immunrendszer esetében súlyosabb problémák is adódhatnak ha fogyasztjuk.

A burgonyafélék ú.n. szaponin tartalma – melynek fő feladta hogy megvédje a növényt a mikróbáktól és rovaroktól – áteresztő bél szindrómát okoz, azaz átjárhatóvá teszi a beleket. Ez kimondottan problémás az autoimmun betegségben szenvedőknél, mert legtöbbször már alapban egy sérült emésztőrendszerrel állunk szemben.

A szaponinok egyik fajtája, az alfa-tomatine, immunrendszer serkentő hatású, ami kimondottan káros egy már amúgy is túlhajtott autoimmun betegségnél. Az alfa-tomatine-t oltásokban is használják pont azért, hogy biztosítsák a beoltott vírus hatásosságát.

Egy ugyancsak problémás alkaloida a kapszaicin, ami szteroid szerű stimulánsként működő anyag a chili paprikában ( ez az anyag biztosítja a csípősségét a paprikának). Bár sok hasznos egészségügyi hatása is van a kapszaicinnek, de egy erősen irritáló anyag is mely főleg a szöveteket, pl. a bőrt, szemeket és a mukóza membránt is zavarja.

Bebizonyították, hogy a kapszaicin ugyancsak növeli a bél áteresztő képességét.
Sajnos pont a burgonyafélék családjába tartozó növények melyeket a legnehezebb visszacsempészni az autoimmun betegek étrendjébe, sőt, egészséges embereknél is gyakran okoznak problémát.

 

A következő cikk valószínűleg sokakban ellenállást vált majd ki, mivel olyan növényekről esik szó, amelyek bár csak az 1800-as évek elején jelentek meg Európában, mégis mélyen beivódtak az európai népek táplálkozási szokásaiba.

Krumpli

A Vaidja Hagyománynak (Ajurvéda orvosok hagyománya) köszönhetően mindannyian tudjuk már, hogy a csucsorfélék csoportjába tartozó burgonya, paradicsom, paprika és padlizsán nagyon előnytelen hatással vannak az emberi fiziológiára.

Amint kiderült, ezek a növények egy kb. 2000 fajt számláló népes családba tartoznak. A fő bűnös egy bizonyos kémiai vegyület, amit alkaloidoknak (növényi eredetű, gyakran mérgező vegyület) hívunk.

A legtöbb problémát okozó alkaloid a szolanin, amely egy idegméreg. A csucsorfélék legalább 6 másik idegmérget tartalmaznak, mint pl. az antropin és a nikotin, de szintén tartalmaznak szkopolamint, amely tompítja a központi idegrendszert, így nyugtatóként vagy szexuális ajzószerként is ismerjük. Minden, csucsorfélékben található idegméreg másképpen hat az emberre.

Tudjuk a vaidjáktól, hogy milyen káros a nikotin, mivel összehúzza az áramlási csatornákat, amelyek behálózzák az egész emberi fiziológiát, akadályozva ezzel a szabad információáramlást, amely köztudottan degeneratív betegségeket, rákot idéz elő. Tudósok megállapították, hogy a nikotin rövidtávú vérnyomás emelkedést okoz, amely a szívritmus emelkedését, és a vér áramlásának gyorsulását is eredményezi a szívből. Az artériákat is leszűkíti. A nikotin elképesztően függővé tesz. Egy másik idegméreg a csucsorfélékben az atropin, amely meggátolja az idegpályákon való szabad áramlást.

Az acetyl cholinesterase (AChE) egy enzim, amely segíti az acetylcholine nevű neurotranszmitter lebomlását (acetate- és choline-ra) az idegi kapcsolódási pontokban, amelyeket szinapszisoknak hívunk. Ezt a folyamatot akadályozza meg a csucsorfélében található másik 3 ilyen erős vegyület. Ez azt jelenti, hogy a neurotranszmitter lebomlatlan állapotban szinapszisokban ragad, blokkokat képezve ezzel az idegpályákon való szabad információáramlásban. Ezek az alkaloidok segítenek megvédeni a növényeket a kártevőktől, tehát alapvetően ezek egyfajta természetes rovarirtók. Néhány burgonyafajta kifejezetten arra (is) van termesztve, hogy porrá őrölve szétszórják őket a földeken.

Szóljunk néhány szót arról is, hogy ezek a növények hogyan váltak élelmiszerré!

Legtöbbjük történetesen híres vagy inkább hírhedt, mint drog alapanyag. A leginkább ismertek a mandragóra (amelyről azt gondolták, hogy az ördög lelkét hordozza magában), a dohány és a belladonna (nadragulya vagy maszlagos nadragulya). A paradicsom, zöldpaprika, padlizsán és burgonya csupán dísznövények voltak. A paradicsom története Dél-Amerikában kezdődött, ahol az aztékok fogyasztották, de Európában az 1800-as évekig egyáltalán nem ismerték, ami annyit jelent, hogy az olaszoknak addig egyáltalán nem volt szószuk a tésztáikra, legalábbis nem paradicsomból. Mielőtt a burgonyát elkezdték népszerűsíteni mint ételt, a földművesek csak, mint mérgező növényt ismerték. Könnyen érthető ez, hiszen a Belladonna (Deadly Nightshade) virága és a burgonyáé igen hasonló.

Az a legenda járja, hogy Sir Walter Raleigh egy burgonya növényt adott ajándékba I. Erzsébet királynőnek (1533-1603), majd az arisztrokrácia bizonyos csoportja, minden fogásában burgonyával gazdagított, hatalmas lakomákon lett megismertetve ezzel a növénnyel. Persze a szakács, aki életében nem látott addig krumplit, a gumókat kidobta, és az erősen mérgező szárakat és leveleket főzte meg, amelytől természetesen mindenki azonnal rosszul lett. Így aztán a burgonya tiltólistára került a királyi udvarban, és a “jó fej” angolok az íreknek passzolták át. A padlizsánt sokáig úgy hívták, hogy “őrült alma”. A mediterrán országokban azt gondolták róla, hogy ha valaki egy hónapig minden nap eszi, az elmezavarodottá válik. Néhány kanálnyi padlizsán ugyanannyi nikotint tartalmaz, mintha 3 órán keresztül egy folyamatosan dohányzó emberrel egy szobában ücsörögnénk.

padlizsán

Most pedig nézzük meg, mi történik a testben, amikor valaki ezeket a csucsorféléket (“zöldségeket”) eszi. Kétfélék lehetnek ezek a növények a mérgezés tekintetében, akutak és krónikusak. Az akut mérgezés a zöld vagy sarjadzó burgonyától vagy paradicsomtól (mivel ezek szolanin tartalma sokkal magasabb) a következőek lehetnek: görcsök, hasmenés, szédülés, álmosság. Sok embernél a rövid távú hatások sokkal erősebbek, mint például a krónikus migrénes fejfájás, szédülés, bélrendszeri probléma és ételmérgezés, amelyeket az emberek érthetően nem kapcsolnak egy burgonyával elkészített étel elfogyasztásához.

A krónikus, lassan kialakuló problémák ennél sokkal rosszabbak lehetnek, mert a krónikus szolanin mérgezés bármi lehet, pl. különböző emésztési problémák (gyűjtőnevén angolul IBS), ízületi fájdalmak, féregnyúlvány-gyulladás, születési rendellenesség (beleértve a nyitott gerinccel való születést), depresszió, különböző mirigyeknek, különösen a pajzsmirigynek a problémája, köszvény minden fajtája, a bélrendszer, illetve bélfalak gyengülése, migrén, csontritkulás, érrendszeri problémák és kalciumhiány egészen 80%-ig, vas- és D-vitamin-hiány.

Hogy történhet ez meg?

Úgy találták, hogy a szolanin megszakítja a test biokémiai folyamatait:

Az első dolog ami történik – ahogy már említettük -, hogy a rovarirtókhoz és az ideggázokhoz hasonlóan blokkolja egy enzim (acetylcholinesterase) aktivitását az idegsejtekben.
Enélkül az enzim nélkül az idegközvetítő acetylcholine felgyülemlik a szinapszisokban (az idegek kapcsolódási pontjaiban), és meggátolja a normális idegműködést (elektromos impulzusok áramlását). Ezeknek a blokkoknak van néhány nagyon negatív hatásuk. Amikor a blokkok mennyisége elér egy bizonyos szintet, hatása alá vonja az izmok működését olyan tüneteket produkálva, mint az izomösszehúzódás, remegés, légzés bénulás, rángatózás.
Még ha egy burgonyában található szolanin nem is elég ahhoz, hogy ilyen súlyos tüneteket okozzon, kiderült, hogy bizonyos idő elteltével felgyülemlik a szövetekben, és a test csak nagyon lassan képes lebontani. A szolanin nem oldódik vízben, és a főzés sem semlegesíti. A testnek 1-3 hónapra van szüksége, hogy megszabaduljon csupán egyetlen krumpliban található szolanintól. Általában a különböző szervek izomszöveteiben raktározódik el, mint a bélrendszer, a szív, a tüdő és a mirigyek, különösen a pajzsmirigyben. A káros és nyilvánvaló hatások sokszor hosszú évek után következnek be. Akár 10 ezer burgonyát is elfogyaszthat valaki, amíg a tünetek megjelennek. A jó hír itt viszont az, hogy ha teljesen kiiktatjuk az étrendünkből, úgy 4-5 hónap alatt teljesen kiválasztódik, és a tünetek még ennél is hamarabb tűnnek el.
A szolanin ízületi károsodásokat valamint gyulladásokat is okoz.
Sok ember szenved merev ízületektől, fájdalmas csuklótól, bokától és térdektől.
A kutatók úgy gondolják, hogy a csucsorfélék kalciumhiányt okoznak a csontokban, és kalciumlerakódásokat a lágy szövetekben.
Dr. Michael Liebowitz – aki egy bélrendszeri problémákkal, étel és egyéb kémiai anyagokra való érzékenységgel foglalkozó szakember – kezdte el vizsgálni a csucsorféléket, különösen a szolanint, miután megszűntek krónikus ízületi fájdalmai és bélrendszeri problémái röviddel azután, hogy abbahagyta fogyasztásukat. Dr. Liebowitz szerint a szolanin kivonja a kalciumot a csontokból, és lerakja oda, ahova éppen neki tetszik, különböző mellékhatásokat produkálva ezzel, mint pl. szívbetegségek, ízületi problémák és csontritkulás. Szintén megállapítást nyert, hogy ha egy páciens mindent megtesz a csontjainak erősítése érdekében (megfelelő vitaminok, ásványi anyagok, mozgás, életvitel), és mellette csucsorféléket fogyaszt, azok szolanin tartalma megakadályoz minden pozitív változást a csontokban.

Azt találta, hogy a betegek, akik csontritkulásban szenvednek, semmilyen táplálékra, illetve táplálékkiegészítőre nem mutattak javulást, továbbá mindenféle erőfeszítés hiábavalónak bizonyult, ami a gyógyulást célozta meg, amíg ezeket a növényeket fogyasztották. A szolanin egy sejtromboló, amely megtámadja a gyomor- és bélfalat is. Míg sok bélrendszeri problémával – mint az ételérzékenység és Crohn-betegség – küzdő embernél a kezelések soha nem működtek, addig csupán attól tünetmentesekké váltak, hogy mellőzték a csucsorfélék családjába tartozó “zöldségek” fogyasztását. A szolanin egy igazi méreg: a csucsorfélék kivonatait patkányméregként használják. Amikor Dr. Liebowitz megpróbált beszerezni egy szolanin mintát, a gyártó cég habozott eladni, mint különösen veszélyes mérget. Végül is 95 dollár fejében megkapott 5 mg-ot, amit burgonyából vontak ki. Az üvegcsén egy, a veszélyes mérgeket tartalmazó fiolákról mindenki számára jól ismert jel (koponya és keresztbe tett csontok ) volt látható!

Ami igen érdekes, hogy a szolaninra jellemző szimptómákat igen jól ismeri a tudomány az 1800-as évektől, mégsem tettünk ezidáig semmit, hogy kivonjuk a élelmiszerpiacról ezeket a növényeket. A burgonyatermesztők megpróbálták a burgonya szolanin tartalmát minél alacsonyabb szinten tartani, de soha egyetlen tanulmány sem készült arra vonatkozólag, hogy mennyi lehet a biztonságos szint. Nagy bizonyossággal, ha semmit sem tartalmazna belőle.

Az emberek azt hitték és még mindig hiszik is, hogy ha fogyasztják, és nem lesznek tőle azonnal betegek, akkor a fogyasztása teljesen biztonságos. Ez érthető is, hiszen nem veszik figyelembe a krónikus betegségekre való veszélyességét. Ha azt hinnénk, hogy a dolog súlyosságát már nem tetézheti semmi, muszáj megemlítenünk, hogy a burgonya szolanin tartalma fény alatt drasztikusan emelkedik. Vagyis, ha a zöldségespultokon 24 órán keresztül tárolt burgonya szolanin tartalmát megvizsgáljuk, azt találjuk, hogy kilencszeresére emelkedik. A burgonyát régebben vászonzsákokban szokták árusítani, manapság ömlesztve vagy átlátszó műanyagzsákokban, hálókban tárolják az áruházak polcain, ami tovább nehezíti a helyzetet. Egy nagyon népszerű közhiedelem szerint – amit az FDA [Food and Drug Administration – az Egyesült Államok Kormányának ételekkel és drogokkal foglalkozó Minisztériuma; osztálya] is jóváhagyott – az antioxidánsok a paradicsomban megakadályozzák a prosztata rákot, de a legújabb kutatások nem csak, hogy megcáfolták ezt, de azt találták, hogy azoknál a férfiaknál, akiknek a vérében magas a béta-karotin tartalom (akik sok paradicsomot vagy készítményt esznek), sokkal magasabb a prosztata rák egy igen agresszív fajtájának előfordulása.

Paradicsom

Nagyon meglepő, hogy hosszú évtizedekig csak egyetlen elszánt tudós volt, aki a csucsorféléket a betegségek nézőpontjából vizsgálta. Dr. Norman Childers a New Jersey állam beli Rutgers Egyetem doktora, akinek több könyve is megjelent a témában, ráirányítva a közvélemény figyelmét erre az igen fontos témára. Csak és kizárólag az ő 70-es évekbeli munkájának köszönhető, hogy ezen egészségügyi problémák, és a csucsorfélék közötti összefüggésekre fény derült. Az utóbbi 40 évben több mint 50.000 olyan esetet regisztrált, amikor ezen növények étrendből történő kiiktatásával teljes felépülés vagy jelentős állapotjavulás történt, beleértve a bot, járókeret vagy tolószék elhagyását. A következő web oldalon érhetőek el kutatásai: http://noarthritis.com

Dr. Childers meggyőződése, hogy a csucsorfélék mérgező hatása sokkal kiterjedtebb, mint amit az izületekre és bélrendszerre gyakorolnak. Ő úgy érzi, hogy negatív hatásuk sokkal átfogóbb és mindenre kihatóbb, akár olyan betegségeket is beleértve, mint az Alzheimer és a rák. A paradicsomot szokták úgy is hívni, hogy rák alma (‘the cancer apple’).

A csucsorfélék a legelő állatokra is igen veszélyesnek bizonyultak. Ha például tehenek legelnének egy mezőn, ahol ezek a növények nőnek, egy rövid idő elteltével soha többé nem lennének képesek járni. A farmerek tudják ezt már több mint 100 éve, és napjainkban már kiirtják ezeket a növényeket, mielőtt bármilyen kárt tennének az állatállományban. Ezek a növények lassan, de biztosan rombolnak le bennünket, lerövidítve életünket 10, de akár 30 évvel is.

Dr. Childers szerint nincs már messze az idő, hogy tudósok széles köre fog figyelmeztetni erre a veszélyre, de mint a dohány esetében – mivel függőség alakult ki ezektől a “zöldségektől” -, az emberek inkább vállalják a megpróbáltatásokat.

Cukros üdítők , sőt a gyümölcslevelek sem ihatóak !

általában a bolti gyümölcslevelek,üdítők tele vannak cukorral ,a 100% os gyümölcslevelek amikben azt írják nincs hozzáadott cukor, mégis van . De ha magának az ember lefacsarja a gyümölcslevelet azt sem ihatja meg . Azért mert máris ahogy lé lesz a gyümölcsből ,gyorsan felszívódó szénhidrát lesz belőle . gyümölcsöt magában el elfogyasztani ,így máris lassan felszívódó szénhidrát lesz ami jó .Ha olvastad eddig a blogomat , akkor én ezeket a gyümölcsleveleket évekig ittam liter számra naponta ,és csak híztam és híztam tőle .Azt történik amikor az ember megissza akkor a vérben hirtelen megnő a cukortartalom, a hasnyálmirigy elkezdi termelni az inzulint, hogy a cukrokat el tudja szállítani a sejtekhez . Viszont ha az ember sokat iszik , vagy állandóan a sejtek besokallhatnak a végtelen számú cukortól ,megtagadhatják ezek leszállítását ,kialakul az inzulinrezisztencia , majd  a rákos sejtek etetése , hisz azokban soha nem fog kialakulni az inzulinrezisztencia , illetve el kezdődik a cukrok raktározása zsír formájában ,és jönnek a zsírpárnák .Ha az ember továbbra is issza ezeket a cukor vagy gyorsan felszívódó szénhidrátokat ami egyből megemeli a vércukorszintet ,ugyanúgy mint a tej esetében nagy esély van a cukorbetegség kialakulásához ,és akkor az inzulint kívülről kell adagolni . óvatosan az egészségesnek mondható gyümölcslevelekkel is !!!! Inkább együk meg azt a gyümölcsöt magába , semmi étellel nem keverve , hisz a gyümölcs kb. 1 óra alatt emésztődik meg  a gyomorban ,és ha előtte volt pl egy kis husi a gyomorban aminek kell 3-4 óra is az emésztéshez akkor szépen a kis gyümölcsünk a hús tetején ameddig az kész nem lesz elkezd rohadni ,és a májuk így lesz alkoholos,és károsítjuk . Erre is vigyázzunk . Gyümölcsöt csak gyümölccsel együnk , várjunk a következő étel evéssel kb 1,5 órát .Almát ehetünk más étellel is ,de más gyümölcsöt csak külön ! Ha esetleg hamarabb eszünk a gyümölcsre pl húst , akkor miután a gyümölcs 1 óra múlva megemésztődött , rajta van a husi , alul a kis zár kinyílik ,és kiürül a gyomortartalom   a vékonybélbe , így megy vele együtt az emésztetlen hús is !!!Ami további bélpanaszokat fog produkálni .

Reklámok

23 hozzászólás a(z) 3) Tiltott ételek ,és miért ? bejegyzéshez

 1. kávai lászló szerint:

  Tiszteletem. Akkor mit együnk.üdv Laci

 2. hun szerint:

  de ha a magvakat kiáztatjuk(kicsíráztatjuk :)) akkor elméletileg a fitin tartalma kiázik, én úgy tudom. egyébként vannak olyan törzsek akik mai napig magvakon élnek fő táplálékuk és átlag 90 évet élnek a rákot nem is ismerik csak az állatot.

  • julcseekapaleo szerint:

   Szia! Amig testtudatod van és az egod irányítja az életedet , a testedet addig bizony jobb kerülni még áztatva is a magvakat . Amúgy sem aktiválódik annyi fitinsav hogy az összes fitátot inaktiválja .Amikor már a testtudatod ,miszerint te egy test vagy illuzióvá válik , onnantól kezdve már meg ehetsz akármit amit szeretettel , hálával el tudsz fogadni ,úgy hogy csak a jótékony hatása fog érvényesülni rád miután meg etted . Ehhez az ego-t el kell hagyni teljesen és rá kell jönni kik is vagyunk valójában . Meg kell érteni, hogy az ego (elme ) az csak egy ál én ! A törzsek tudják ki ők valójában ,ezért ehetik a magvakat is .Köszönöm !

   • falusiliba szerint:

    Jézuskrisztus! Mi van akkor, ha az egód butább dolgokat terjeszt, mint a tudatod? Környezetszennyezés.

    • julcseekapaleo szerint:

     Az ego minden esetben buta , hisz nem fér hozzá a tudathoz .Nem csak az én egom ( elmém ) hanem mindenkié buta .Amíg még mindig azt hiszed te egy test vagy addig olvasgatni fogsz ilyen oldalakat is mint az enyém .Amikor már megismerted Önmagadat , miszerint te egy végtelen tudat vagy AKI TUDATÁBAN VAN A TESTNEK ,és nem maga a test, akkor már nem lesz szükséged ilyen oldalakra , hisz nem fog érdekelni, hogy a testtel akinek tudatában vagy, mi történik , mit eszik , milyen betegségekkel küzd , netalántál haldoklik .Csak a test tud meghalni az aki valójában vagy , az a tiszta tudat az örökké volt és örökké is lesz így őt soha nem érheti betegség ,sem halál sem .Kérdezd meg Önmagadtól ,hogy tudatos vagy e a testre ? ……találtam neked egy 9 perces videot is , érdemes megnézned hátha megérted 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=St0f3bKfviU

     • VIktor Nagy szerint:

      Kedves Julcseeka!HA teged mar nem erdekel ,hogy mit eszel,iszol mert “tudataban vagy a testednek”,akkor mi ez az egesz?Ellent mondasz onmagadnak!Leirsz ennyi butasagot majd kozlod,hogy azon a spiritualis szinten ahol te es mindossze az emberiseg 0.5%-a van(ezt honnan tudod az rejtely) ilyet nem olvasna…Miert nem ezt probalod megosztani az emberekkel ilyen korultekintoen es nagy odaadassal???Szerintem nem lenne nagyobb hulyeseg,mint azt allitani hogy az indianok 5-6%-a szenvedett izuleti panaszoktol a kukorica miatt….(ez nagyon megfogott) 😀

      Valaszodat elore is koszonom!

      • julcseekapaleo szerint:

       Kedves Viktor ! Köszönöm kérdésedet 🙂 Attól ,mert egy irodalom tanár tud verset írni , attól még az elsősöket tanítja a betűkre és hogy hogyan kell olvasni . Verset írni nem mindenki fog akit megtanít olvasni .Nagy butaság lenne csak azért kihagyni a betűk és az olvasás tanítását, mert a versírás csodálatosabb és magasabb szintű .Mindennek van egy folyamata ,ahhoz hogy valaki eljuthasson oda ahol a tudatában lévő testem ,ahhoz sok mindenen keresztül kell menni , meg kell tanulni elsőnek a betűket 🙂 Csak az tud valamit hitelesen át adni ,aki már tapasztalta .Önmagamat hagynám cserben ha nem segíteném azokat akik még csak most indultak el az úton .Semmi baj nincs azzal , ha hülyeségnek tartja az elméd ezeket ,ez is egy szint,tapasztalatból tudom , hisz volt mikor én is így gondoltam mint te egészen addig míg nem tapasztaltam saját nézőpontomból az ellenkezőjét .Az elme tapasztalni hozta létre önmagát a testet és a világot is .Ez így természetes ,hogy minden elme csak a saját tapasztalatának hisz .Te sem véletlen olvastál el az oldalamon ennyi mindent .Az elméd már kezdene haladni ,de azért még vissza is fogja magát .Ez így természetes .A paleoból már vannak olyanok akik ezen szintén tovább haladtak , mint én ,velük kizárólag zárt csoportban kommunikálok ,és osszuk meg egymás között a tapasztalatainkat 🙂

 3. falusiliba szerint:

  JUlcsika, elolvastam az étrendedet. Bizony mondom Néked, ezt max 5 évig lehet folytatni. Olyan hiánybetegségekre számíthatsz, hogy csuhaj. Itt az internet, tessék utánaolvasni a szervezet működésének, tápanyagfelvételének. Utána tessék belemerülni a szerves kémiába. Ha mindez megvan, akkor végre az egód letisztul, és rájössz, milyen rémségeket terjesztenek egyesek, akkora garral, mintha értenék azt, amit leírnak. EZ nagyon veszélyes, nem játék. Főleg az ilyen ostobaságok terjesztése borzalom. Ha kevésbé egészséges ember kezdi el ezt az egetrengető áltudományos, minden rációt nélkülöző orbitális baromságot, talán rá is megy. Aztán lehet spriccelgetni magnézium spray-vel (wtf?!).

  • julcseekapaleo szerint:

   Ezt nem lehet 5 évig sem folytatni , több helyen írom, hogy egy évig ,utána vissza lehet vezetni az ételeket ,amennyiben azok nem okoznak gondot :)Mindenkinek magának kell megismernie a saját szervezetét .Én most hiába írom neked azt hogy az Én testem azt eszik meg amit akar ,mert Én nem a test vagyok ,az csináljon amit csak akar , ezt nem mondhatom olyannak ,aki azt hiszi ő egy test,és ha fáj a hasa akkor már pánikban van ,hogy jajj ugyan mit is evett ,mi a gond .Ha az én testem amire tudatos vagyok beteg ,akkor én megengedem neki ,hogy az legyen .ha meg akar halni,azt is megengedem neki , mert én nem a test vagyok .Erre az emberiség 0,5%-a képes ,tehát ilyeneket nem írhatok a többi többségnek ,mert azonnal bolondnak vélnének .van egy másik oldalam ahol azokat segítem akik már tudják Ők nem a test ,de itt nem írhatok ilyeneket . itt maradjunk annál ha a testnek baja van ,akkor hogyan tudjuk megoldani 🙂 Köszönöm !

   • Attila Balaton szerint:

    Kissé leereszkedő a hangnem, én itt nem az egó hiányát látom inkább egy olyan egót, ami a Te szellemi vagy lelki felsőbbrendűséged és különleges, ritka állapotod képzetének tégláiból van kirakva. A tudat és a test viszonyának efféle leírása azért még elég nyers, meg attól, hogy tudod, hogy nem a test vagy még felelősséggel érdemes viseltetni iránta, mert értékes szerkezet, nem biztos, hogy kapsz mégegyszer, akkor már használd TUDATOSAN, nem? Inkább hallgasd ezt, talán kicsit segít rendezni a dolgokat: https://www.youtube.com/watch?v=FaPHE-0sCnk

    • julcseekapaleo szerint:

     Kedves Attila! Echart Tolle-val indult az elmém , nagyon szerettem , ajánlom hallgasd te is nagyon sokat . Ha neked a hangnemem leereszkedő ,az belőled jön , a te világodból .Én már annyira elengedtem mindent , hogy én már semmiféle egov-al nem azonosítom magam .Az egom teszi a dolgát ,én meg csupán moziból nézem .Az egész világot az elme teremti , a szavakat is .Semmi más nem létezik csak az elme .Tehát ha a te elméd , mondogatja az én elmémnek hogy ne legyen ennyire elmés , az borzasztó vicces , nem ?! Hisz csupán elmés( egos ) lehet az elmém , mint ahogy a tiéd is .A valódi énünk a csend .Ha már egy szó is létrejön az már ego .Mivel mi beszélgetünk , és nem a csendben vagyunk ,így nem lehet más mint elme 😀 De ehhez hogy ezt az elméd megértse ahhoz pl szentiratok kellene olvasnia mint pl a Vaszistha Joga . vagy pl Kaczvinszky József műveket ……. Echart Tolle egy idő után kevés lesz neki .Ebben a világban nincs olyan hogy valami nem ego , elme , hangsúlyozom még egyszer . Az aki tanul , az csakis az elme lehet .Hogy valaki megszabadult -e már az elméjétől ,azt soha senki nem fogja tudni megállapítani kívülről ,mert a megszabadult ember is pont ugyanúgy viselkedik ,mint az aki nem szabadult meg az elméjétől .Ezt csak az illető tudja belülről .Egy megszabadult ember felismerte , hogy az elmének és a testnek meg van a saját feladata , programja , amit hagyni kell hogy végezzen ,ő csupán nem azonosul vele , s megengedi, hogy azt tegyen amit csak szeretne.Ha a testemnek az a feladata esetleg mivel az illik a te valóságodba , hogy téged megsértsen ,akkor meg fog sérteni .Ezzel nincs gond , engedni kell neki a részedről s az én részemről is .

    • Imiiii szerint:

     Ha jól emlészem kb 13 lehettem mikor azon morfondíroztunk a többiekkel, hogy mi nem azok vagyunk amit látunk, hanem az csak a testünk, és mi a fejünkben létezünk. Ebből következtetve az a 0.5% az a szàm, akik nincsenek ezzel tisztába 😉 egyébként ennyi marhaságot honnan veszel?

     • julcseekapaleo szerint:

      Kedves Imiiii ! Ne velem foglalkozz .Én az vagyok aki te valójában .Kutasd önmagadat továbbra is .Az már szép teljesítmény ha tisztában vagy nem a test vagy ,de akkor ki vagy valójában és hogyan tapasztalhatod meg ? Mi az elme és mi a forrása ?

  • Ez szerintem is így van,minden tiltott, akkor most mit együnk húst hússal? Uram atyám:))

   • julcseekapaleo szerint:

    Ugyanazt lehet enni amit eddig , csak máshogy kell elkészíteni .Én ritkán eszem húst , nem vagyok oda érte .Ha csak húst hússal lehetne enni , vszínű már nem élnék , mert a fényevést hiába gyakoroltam ,művelni nem tudom 😀

 4. molnár zoltán szerint:

  Tisztelettel kérdem, akkor tulajdonkèppen mit lehet enni? Hogy ne legyen ärtalmas, de változatos és tartalmas legyen!?

 5. Jó nagy baromság, a levegővétel nem tiltott esetleg ,mert káros gázokat tartalmaz? 😀

 6. Kertész András szerint:

  Eddig ez a leg agyhalottabb cikk amit eddig olvastam….. Értem én hogy bárki bármit leírhat, de otthon kis füzetbe írjon ilyet az ember, és ne akarjon már másokat is hülyére venni, aki ezt írta napsütésen meg levegőn élhet, mert az olvasottak alapján nem eszik és nem iszik semmi mást. Kicsit utánna olvasna a dolgoknak és rájönne hogy orbitális nagy hülyeség az egész amit írt…

  • julcseekapaleo szerint:

   Kedves András ! Nyugodtan utánam nézhetsz , kérdezgethetsz és nem vagyok fényevő .Van aki képes rá ,de neki az a sorsa .Nekem nem az ,de ha esetleg a jövőbe az lesz majd értesítelek 😀 Minden amit írok a saját tapasztalatom , tapasztald meg te is és aztán mesélhetsz róla ,addig csak találgat az elméd és ítélkezik .Ha tudnád ki vagy valójában nem hallgatnál a gondolatokra , mert azok csak jönnek mennek , nem marad egyik sem tartósan . Te mindvégig vagy valahol ahol figyeled a gondolataidat ahogy azok jönnek mennek .Ha te lennél a gondolat akkor neked is hol el kéne tűnnöd hol vissza kéne bukkannod , de nem ez történik 🙂 Te maradsz és a gondolatok azok akik jönnek mennek .Ha az a gondolat bukkant fel , hogy ez agyhalott cikk ez bukkant fel véletlenszerűen .A gondolatok véletlenszerűen bukkannak fel majd eltűnnek .nem lehet irányítani őket hogy most mik jöjjenek , csak tudatában lehetünk neki .ha így lenne akkor sokan nem hánykolódnának éjszaka az ágyban ,mert nem tudnak aludni a gondolatoktól .A gondolatok milyensége irányíthatatlan .Épp ezért nem veszem komolyan azt amit írtál , hogyan is vehetném komolyan mindezek után ? 🙂

 7. Juliana csak szerint:

  Koszonjuk a leirast!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s