NatuRestore étrendről

10937498_414135605409672_1393824394_n

NatuRestore ” otthoni étrend “

A szervezetünk , testünk természetes működésének ,és súlyának a vissza állításához .

 

A NatuRestore egy olyan étrend, mellyel a szervezetünk saját maga, amennyire csak lehetséges, vissza tudja állítani magát a helyes működésre .Ehhez három dolognak kell egyszerre teljesülnie :

1) Azonnal el kell hagyni a nyugati táplálkozással jött mérgező ételeket ,melyekkel a szervezetünk nem tud megküzdeni ,  leterheljük vele  , így felszabadul és végre tudja végezni a feladatát amire hivatott lenne ,illetve

2) meg kell adni  neki azokat a vitaminokat ,gyulladáscsökkentőket , ásványi anyagokat ,enzimserkentőket , nyomelemeket amivel tud helyrehozni és tudja a szervezetet a jövőben életünk végéig normálisan működtetni , illetve a harmadik

3)hogy a szervezetünknek tiszta ,klórmentes, méreganyag mentes vizet kell adnunk ,(kívülről , belülről ) hisz a legfontosabb feladatát csak tiszta ,szerkezetileg is megfelelő vízzel tudja végezni . Ebben a kategóriába a tisztának hitt  ásványvizek sem tartoznak bele ,mert számunkra sokkal magasabb ásványi anyagot tartalmaznak, mint amennyit a szervezet fel tudnak egyszerre dolgozni ,így azok méregként lerakódnak a szerveinkben ,érfalunkban ,illetve magából a műanyagból is rengeteg méreganyag oldódik ki a vízbe, amit megiszunk .Ezzel kizárólag csak terheljük a szervezetünket .

Olyan élelmeket tartalmaz ez az étrend ,melyek elfogyasztása során , kárt nem tudnak okozni a szervezetünkben  ,abban a világban nézve amiben most élünk .Nem kifejezetten az ősi táplálkozást vettem alapul ,hisz azt reprodukálni teljességgel lehetetlen lenne, arról nem is beszélve, hogy 10 emberből 9 meg sem enné azt ,ebben az elkényelmesedett és finnyás civilizációban .A lehető legjobbat próbáltam kihozni abból ,amit már -e torzult világunk étkezéséből ki lehet hozni ,mégis meghagyva a megszokott ételeink nagy részét .

Ha a fenti három dolog közül valamelyik nem teljesül , sajnos nem várhatunk jó eredményt .Maximális eredményre senki sem számíthat ,még akkor sem ha betartja , hisz az aki már xy éve mérgezte magát ,és tápanyaghiányos állapotot hozott létre a szervezetébe az maximum a lehető legjobbat hozhatja ki magából , betegségei is elmúlhatnak , le is fogyhatunk tőle ,de olyan állapotot soha nem hozhat létre a szervezetébe ,mint ha születésétől kezdve egészségesen -e szerinti étrend szerint étkezett volna .Ez gondolom érthető és logikus . Az biztos, minél hamarabb nekikezd az ember, annál kevesebb kárt okoz a saját szervezetébe .

Az otthoni étrendet azért hoztam létre, mert tudom , hogy nem mindenki él olyan helyen ahol akár egy étteremben vagy cukrászdában garantálni tudnák a termék gluténmentességét , tisztaságát . Arról nem is beszélve, hogy valljuk be mindig olcsóbban jövünk ki ,ha magunk készítjük el az ételünket ,otthon .Főleg ha eltérő a megszokottól ,mert annak mindig jobban megkérik az árát .

Saját tapasztalatból mondom , hogy a körülöttem lévő emberek ,azért hullanak ki az egészséges életmódból ,mert egyrészt kezdőként nagyon nehéz kitalálniuk, hogy mit is lehetne elkészíteni reggeli ,ebédre és vacsorára is ,mert nem ismerik még mit lehet és mit nem .Illetve ha már nem is kezdők ,valahogy elfelejtik , nem jut eszükbe ,hogy mit is készíthetnének és csak a tojás jut eszükbe ,azt meg nagyon hamar megunják és inkább visszatérnek a megszokott egészségtelen ételükhöz , mondván az annyira nem terhelő ,hogy kitalálják .

Ezért döntöttem úgy, hogy előre elkészített étrendet készítek , így nem kell gondolkodni ,hogy mi legyen az ebéd ,előre megtervezhetővé válik , hogy miből mit hol szükséges bevásárolni  akár előre is .Logikusan építettem fel a napokat ,hogy akár egy nap több napra is meg lehessen főzni ,így időt is szeretnék spórolni nektek .Ez idő alatt egy olyan rutin és beidegződés fog kialakulni mindenkiben , hogy majd önállóan és jól össze fogja tudni állítani az asztalra kerülő ételek fajtáját és arányát .Ha megérti az ember, hogy mit mivel ,akkor már könnyű dolga lesz mindenkinek .

Ebben az étrendben tiltottak minden olyan ételnek nevezett anyagok ,  /későbbiekben mérgeknek fogom nevezni őket / ,melyekkel a szervezetünk nem tud megküzdeni ,mert még nem volt elég ideje ahhoz , hogy létrehozzon olyan emésztőenzimeket  stb…melyek le tudnák bontani őket ,illetve olyanok, melyek kárt, gyulladást okoznak a szervezetben vagy épp ásványi anyagokat , tápanyagokat vonnak el szervezetünktől .

Ajánlom az étrendet minden embernek  legyen akár beteg akár egészséges ,de leginkább azoknak akik fogyni szeretnének  és elegük lett a kalóriaszámolgatásból és az éhezésből ,vagy akiknek áteresztő bélszindróma miatti autoimmun betegsége alakult ki ,akár több is ,vagy aki egyszerűen betegségek megelőzésében gondolkozik !Ezt az étrendet érdemes egy évig szigorúan betartani majd szépen lassan amit úgy érzünk nagyon hiányzik étel ,azt visszavezetni és figyelni a test reakcióit ,hogy jó -e neki vagy sem .Ha a szervezet nem reagál rosszul rá ,utána lehet fogyasztani (pl paradicsom , paprika …)Mindenkinek magának kell figyelni a szervezetét .

Akik fogyni szeretnének nekik készült ez a cikk , hogy jobban megértsék miről is van szó .

Akiknek béláteresztésből adódó, autoimmun betegségük van, azoknak bővebb info itt .

 Tiltott ételek , italok vagyis mérgek :

Bővebb info itt

-Gabonafélék

-Hüvelyesek

-Finomított cukrok

-xilit , stevia , maltit (csak eritrit engedett )

-Burgonyafélék

-Rizs

-Magvak

-Magvas lisztek

-Kakaó

-Tejtermékek

-Élesztő (gluténmentes is )

-Sütőpor ( a foszfátmentes is )

-Kukorica

-Paprika félék

-fűszer paprika , chili

-Paradicsom

-szója , szójalecitin

-köles

-hajdina

-hidrogénezett zsírok , margarinok

-pálmaolaj

-Padlizsán

-Tartósítószerek

-Ízfokozók

-Adalékanyagok

-Gyógyszerek :Aki eddig nem szedett ne is szedjen , aki szedett törekedjen a fokozatos elhagyására ,kivéve amit nem lehet elhagyni az a hormongyógyszer ,de csak annak akinek már nincs pajzsmirigye ,mert eltávolították  !

-cukros üdítők

-100-os gyümölcslevek

-palackozott ásványvizek

-kávé

-kerülni kell a lehető legjobban a zöldségek , gyümölcsök turmixolását

  -Óvatosan a tojásfehérjével  (szükséges minimum 2 hét tojásfehérje mentesség mindenkinek )

-vegyszeres zöldségek , gyümölcsök , csak bio , vagy házi engedett

Kompromisszumos ételek  :

-a kókusz ( a fitátok miatt )

– napraforgós száraztészta (a fitátok miatt )

-mandula ( fitátok miatt )

-Alkoholt évente egyszer megengedhetünk magunknak , de nem lehet cukros és adalékanyagos  . Iható pl a szárazbor, Jägermaster ,unikum .

Bűnözési lehetőség , vagyis kompromisszumos étel  más nincs !!

Kötelező táplálékkiegészítők ,fontossági sorrendben:

-Omega 3 ( ezt ajánlom)

-Huminiqum   (  ezt ajánlom  )

-kovaföldpor ( ezt ajánlom )

-D vitamin 10.000 NE -/ nap  ( ezt ajánlom )

-K1 – K2 vitamin  1.000mcg / nap  ( ezt ajánlom )

-Magnézium testsúly kilogrammonként 6 mg  ( ezt ajánlom )

-C vitamin ( L aszkorbinsav ) napi szinten folyamatosan vízben inni ( ezt ajánlom )

-napraforgó lecitin ( ezt ajánlom )

-útifű maghéj ( ezt ajánlom ) kúraszerűen

Ezenfelül akinek egyéb betegségei vannak azok kérjenek tanácsot tőlem !

Fontos a folyamatos, tiszta, klórmentes ivóvíz fogyasztása ,természetesen nem ásványvíz formájában .Bövebb info ide kattintva .

 

 

Miből álljon EGY ÉTKEZÉSÜNK ?

-1)Fehérje (pl tojás,hús ,hal ),

-2)Szénhidrát, biztonságos keményítőből (pl: édesburgonya ,gesztenye, répa , Zöldbanán lisztes étel, csicsóka  stb) ,

-3) vegyszermentes nyers zöldség, lehetőleg sok zöld ,esetleg csíra,

-4) erjesztett ,fermentált étel (pl : savanyú káposzta , savanyú uborka  stb ) és

-5)  sok zsír ( kókuszzsír,avokádó,állati zsír ) .

Akkor állítottuk jól össze az étkezésünket, ha mindegyik féléből van a tányérunkon ,és a fehérje ami savasít összeadva az összes félét amit eszünk , maximum ugyanannyit tesz ki a tányérunkon, mint a lúgosító ételek összességében ,de a legjobb ha kevesebbet ,több semmi esetben se legyen . Érthetőbben : a zöldség ( nyersen és feldolgozva ) több legyen mint a fehérje (hús, hal , tojásfehérje) .A tojásból ha többet kívánunk , inkább csak a sárgáját használjuk ,süssek , főzzük meg a fehérje nélkül . Ne vigyük túlzásba a fehérjét .A sárgájában megtalálható az összes fontos vitamin ,ásványi anyag és az Omega3 is .Az sem baj , ha hús mellé csak tojássárgáját eszünk fehérje nélkül , hisz a  hús is fehérje .

Miből álljon EGY NAPI ÉTKEZÉSÜNK a táplálékkiegészítőkön kívül ?

-Minden nap legyen leves legalább egyszer, de az sem baj ha többször ,  senki nem fog kinevetni, ha mondjuk reggelire vagy vacsorára is eszel egy tányérral , nem csak ebédre, lehetőleg húsleves, csontleves ,zöldség leves ,belsőséges leves legyen ,krémlevesek tiltottak.

-Legyen  egy napban két olyan étkezés amiben a fehérje( húsból és tojásból) , szénhidrát , nyers zöld zöldség ,erjesztett étel megtalálható (amit fentebb írtam ) és zsír (állati zsír , kókuszzsír , avokádó ) .

-A harmadik étkezés az lehet keményítős szénhidrát , zöldséggel (pl májkrémes zöldbanános kenyér ,uborkával ,vagy egy zöldbanán magába ,vagy egy alma magába ,vagy csak egy tányér leves ,vagy egy keményítő alapú sütemény ( zöldbanán lisztből , gesztenyelisztből )

-sűrűn együnk, zselatinos ételt valamilyen formában(pl zselatinos süti krém , növényi sajt )

Folyadékbevitelünk :

-kizárólag tisztított klórmentes vizet igyunk ,ebből is főzzük az ételeinket ,tegyünk az ivó vizünkbe aszkorbinsavat minden alkalommal .Minden nap igyunk bio gyógyteákat szintén  tisztított klórmentes vízből készítve .

Masszázs :

 Járjunk hetente 1 szer ,legvégsőbb esetben kéthetente egyszer masszőrhöz , hogy a pangó folyadékok , méreganyagok jobban tudjanak távozni a szövetekből . A masszázs során a szarupikkelyek le masszírozásra kerülnek ,így a bőr fiatalodik ,megnyílnak azok a hajszálerek is melyek nyugalmi állapotban voltak , így a méregtelenítés még intenzívebb. Feloldódnak a letapadások , fokozódik az izomerő ,javul a munkaképesség, tonizáló hatású ,értágító ,javítja a nyirokkeringést ,gyulladások ,és a tejsav kipréselődik az izomból .Javul az oxigén ellátás .Nyugtatja a lelket, a lelki feszültségeket oldja .

Békéscsabán és Gyulán én is tudok masszírozást vállalni .Természetesen oklevéllel ,és bizonyítvánnyal is rendelkezem ,keress bátran , szeretettel várlak ! Kizárólag natur termékekkel masszírozok  !!

Reklámok

17 hozzászólás a(z) NatuRestore étrendről bejegyzéshez

 1. Ille Anda szerint:

  Szia! Tegnap találtam az oldaladat, sok hasznos információ van rajta, köszönöm szépen. Most elkezdtem ezt az oldalt, és felmerült egy kérdésem. Azt írod a leveseknél, hogy krémleves nem jó. Ezt szeretném megkérdezni, miért nem jó. Pl. egy brokkoliból főzött, összeturmixolt, kókusztejszínnel elkevert krémlevessel mi lehet a gond? Előre is köszönöm, ha válaszolsz.
  Andrea

  • julcseekapaleo szerint:

   Örülök , hogy írtál 🙂 A turmixolás azért nem jó ,mert az ételek , kristály szerkezetét roncsoljuk ezáltal .A szervezetünk szerkezeti felépítéseket észlel ,és ha egy roncsolt szerkezetű ételt viszünk be azzal nagyon leterheljük az immunrendszerünket . Én épp ezért a vizünket is amit iszunk harmonizálom , vagyis átalakítom a kristály szerkezetét megfelelőre, hogy ezzel már az immunomnak ne kelljen foglalkozni . Remélem érthető így .

 2. Ille Anda szerint:

  Még egy kérdésem felmerült. Kókuszcukrot próbáltad? Mit gondolsz róla?

  • Ille Anda szerint:

   Erre már nem is kell a válasz, megtaláltam egy másik oldaladon.

  • julcseekapaleo szerint:

   Igen, próbáltam , nagyon finom nagyon szerettem ,de gyulladások keletkeztek a testemben miatta ,és a bőröm is tele lett pattanással .ha héba hóba havonta egyszer kétszer eszünk az kifejezetten egészséges meg sok benne a B vitamin és természetes édesítő ,de sűrű használatra nem ajánlom ,épp ugyan így gondolom a mézet is .

 3. Weisz Reni szerint:

  Szia. Kókuszlisztet lehet használni? zsirtalanított? Köszönöm

 4. Weisz Reni szerint:

  Mármint zsírtalanítottat?

 5. Baal szerint:

  Szia!
  Érdeklődnék, hogy kendermag-lisztet lehet-e használni pl. kenyerek “felütéséhez”?
  És még egy kérdés, ha már lendületben: a napraforgómagból készült tésztát ajánlod. Akkor lenmagból készültet is lehet enni?

  • julcseekapaleo szerint:

   Szia 🙂 magféle liszteket nem ajánlom az étrendemben legalább egy évig , mert a beteg szervezet eleve tápanyaghiányos ,és a magok csak még jobban elszívják azokat a szervezet elől a fitátok miatt . A tésztát azért ajánlom ,mert a vízben ázás során a napraforgóban lévő fitin sav aktiválódik és inaktiválja a fitátokat .Ezért ha valaki eszik magokat előtte csak beáztatva érdemes .A lisztet beáztatni nem tudod mielőtt felhasználnád a kenyérfélédbe .Lenmagból készült tésztát is lehet enni , de a napraforgós a legehetőbb mind közül , a szezámos keserű , a lenmagos nyálkás , a zöldbanánlisztes is keserű .

 6. Hornyák Istvánné szerint:

  Szia, akkor ami kenyeret én csinálok darált dióból+ paleó liszt az nem elfogadott?És mi a helyzet a mandulával,diótejjel, stb.
  H.Kata

  • julcseekapaleo szerint:

   Szia ,nem elfogadott ,mert ezek magvak amiket te mondasz és elszívják a tápanyagot . Mikor a szervezet már helyre állította magát , kb egy szigorú étrend után ,akkor ezek vissza vezethetőek ,de akkor sem minden nap .Én már minden gond nélkül tudok ilyeneket fogyasztani , illetve párom is , tehát megérte az egy év szigorú NatuRestore étrend .Már vitaminokra is sokkal kevesebb szükségünk van , mert a bélrendszer kitisztult így a kevesebb is jobban felszívódik .Julcseeka

 7. Fejkó Mihály szerint:

  A krémlevesek miért tiltottak?

  • julcseekapaleo szerint:

   Turmixolás hatására gyorsan felszívódó szénhidrát lesz, és a tápanyagok kristályszerkezete roncsolódik, így a szervezet nem ismeri fel és nem is tudja hasznosítani.

 8. Anita szerint:

  Szia,
  Kérdésem, hogy Akkor most savanyú káposztát ehet-e autoimmun beteg?
  Mert ugye keresztesvirágú … A fermentálással esetleg ehetővé válik?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s