Masszázs fontossága

Képtalálat a következőre: „swedish massage”Képtalálat a következőre: „swedish massage”

A masszázsnak két fontos szerepe is van egy ember életében, az első az a fizikai, kémiai hatás, amit egy 3D-ben élő földi ember kézzel megfoghatónak tud nyilvánítani, és van egy másik is, mely a lelki hatás ,ez inkább multidimenzionális megtapasztalás, mint 3D -s.

Kezdeném a mindenki által elismert kézzel megfogható szereppel, hogy  :

A masszázs milyen hatást gyakorol a fizikai testre:

A masszázs nagyon jó betegségek megelőzésére és ha már baj van akár betegségek is kezelhetőek vele. Nagyon jó kiegészítése például, egy életmódváltásnak sőt inkább úgy fogalmazom, hogy elengedhetetlen része!

Milyen hatást is gyakorol a masszázs a testre?

Fontos kiemelnem, hogy a masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes módszer a betegségek megelőzésére és kezelésére.

A masszázs a test felületén, a test szöveteire, szerveire ható meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre kialakult válaszreakció a fizikai gyógyulás. A masszázs terápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszert, feloldja az izmok akaratlan feszülését. Hiszen az érintés életszükségletünk, ami biztonságérzetet, örömöt, önbizalmat, melegséget, energiát, erőt ad.

Erősödik a szervezet védekező képessége, az immunrendszer, regenerálódik egész szervezetünk.

Enyhíti a stressz hatásait: Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban egyre több stressz és negatív inger ér bennünket, mely betegségeket vált ki, mint fej, -hát, -nyakfájás, szem túlterhelés, gyenge koncentrálóképesség, szorongás, depresszió.

Jobb alvást biztosít: A relaxációs masszázs ellazítja a feszült izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami a test lelassulását idézi elő, csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, szabályosabb lesz a légzés, így megteremtődnek a pihentető alváshoz szükséges feltételek.

Fokozza az izmok teljesítőképességét: A masszázs közvetlen hatásaként csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere és így növekszik az izmok rugalmassága, teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul. A bomlástermékek eltávozása megszünteti a fáradtság érzést. Az oxigénnel, tápanyagokkal bőven ellátott izom jól működik, tónusát, erejét idősebb korban is megőrzi. A fenti hatások létrejöttében az izomzat vérellátásának van a legnagyobb szerepe, mert olyan kapillárisok is bekapcsolódnak a keringésbe, amelyek eddig nyugalomban voltak.

Ízületeket regenerál: Csont vagy ízületi sérülések után, mivel az izmok, ízületek mozdulatlanságra kényszerülnek, lelassul a helyi vérkeringés, nyirokpangás következik be, ez pedig duzzanathoz, izomletapadásokhoz vezet. Megfelelő masszázs alkalmazásával felgyorsíthatjuk a vér- és nyirokkeringést, eloszlik a duzzanat, fellazul az összetapadás, és az ízület visszanyeri egészséges aktivitását.

Fájdalomcsillapító hatású : Csökken az érző idegvégződések érzékenysége.

Megnyugtatja az idegeket: A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, szabaddá teszik a légzést, oldják a feszültséget, segítenek az ellazulásban.

Méregteleníti szervezetünket: A masszázsnak nagy hatása van ereinkre. Akár többszörösére is növelheti a testszövetek vérellátását, mely javítja a sejtek oxigén – tápanyagellátását. Emellett az érintés és az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti, amitől javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztásának és elszállításának hatásfoka. A megfelelő immunvédekezés alapja pedig a kielégítő vérkeringés és a jól működő nyirokrendszer.

Tehát rengeteg pozitív hatása van ennek a nagyon is kellemes passzív izommunkának! Azért tartom elengedhetetlennek egy életmódváltás során, mert amikor át térünk és már kizárólag egészséges ételeket eszünk, nem viszünk be mérgeket, vegyszereket, gyógyszereket, nem kenünk magunkra kémiai vegyszereket sem, akkor a szervezet méregtelenítését kell segítenünk. El nem tudjátok képzelni  mennyi de mennyi méreganyag rakódott le a szövetekben, zsírraktárakban amik masszírozás nélkül sajnos soha nem fognak tudni kiürülni, mert annyira be vannak már tokosodva.

 

Egy jó masszőr akkor jó, ha a masszázs 5 fogását pontos sorrendben végzi el a testfelületen.

  1. Simítás , 2. dörzsölés , 3.gyúrás 4. ütögetés 5.rezegtetés

Mind az 5 típus kiemelkedően fontos, mindegyiknek meg van a maga szerepe és a legfontosabb, hogy ezek megfelelő sorrendben kövessék egymást. Én jártam már olyan masszőrnél, aki kizárólag a simogatás technikát végezte, jót tett a lelkemnek ,de másnak nem mondhatnám. Aztán voltam már olyannál is, aki kizárólag az első másodperctől kezdve egyetlen egy fajta gyúrástechnikával haladt végig , egészen míg le nem telt az idő .Tehát kényeztetés ideje alatt érdemes oda figyelni a masszőrre,  hogy az egészségünket szolgálni fogja -e azzal amit végez, vagy csak fekszünk egy jót a masszázs ágyon!

Milyen hatást gyakorolnak a fogások  a testre ?

-A simító mozdulatok megnyugtatnak, segítik az ellazulást, bemelegítik a bőrfelületet.

-A dörzsölés eltávolítja a bőr elhalt hámsejtjeit, a mélyebb rétegekben pedig feloldja a letapadt izmokat, inakra és az idegvégződésekre hat.

-A gyúrás serkenti a vérkeringést és fokozza az anyagcserét, ugyanakkor felfrissít.

-Az ütögető mozdulatok fokozzák a bőr vérellátását, szívkímélő hatású

-A rezegtetés (vibráció) pedig nyugtató és fájdalomcsillapító hatású. Csökkenti az idegek ingerlékenységét. Csontról nem leemelhető izmokat fellazítja .

A masszásnak milyen hatásai vannak a lélekre :

A masszázs emlékeztet minket arra, hogy milyen fontos az érintés, hiszen miközben a masszírozó kéz hozzánk ér, a szervezetünk elkezd regenerálódni. A masszázs szabaddá teszi a légzést, hozzásegít, hogy elengedjük magunkat és megszabaduljunk a belső terhektől. A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, oldják a feszültségeket, segítenek az ellazulásban. Előfordulhat, hogy masszázs közben a páciens lelke annyira megnyugszik, hogy álomba is merül. Rendszeres masszázsra járás közben az ember kezdi felfedezni a lelkét, kapcsolatot fog találni a között, hogy amilyen a lelki állapota olyan az élete az egészsége. Ha a lélek megnyugszik, igyekszik helyreállítani a rendet.

 

Várom jelentkezésedet szeretettel, lájkold az ehhez tartozó facebook oldalamat ahol időpontot is meg tudunk beszélni, ide kattintva :

Julcseeka masszázs 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s