Julcseeka Life lisztkeverékeimről

Sziasztok ❤

MEGÚJULTAK A LISZTKEVERÉKEIM 🙏 itt: www.julcseekalife-webshop.hu
Sok minden maradt,de sok újítás is született.
Ami maradt azok a kategóriák, és hogy miktől mentesek:
Három kategóriát alkottam, (paleo, light paleo, vegan) de mindháromra jellemző, hogy saját gluténmentes, vadi új -minden eszközt is beleértve- üzemünkben csomagoljuk, rettentően steril és tiszta környezetbe.
Vagyis nem bérgyártóval gyártunk!
Mindhárom fajta:
-maglisztmentes,
-élesztőmentes,
-cukormentes,
-laktózmentes,
-tejmentes,
-élesztőkivonat mentes,
-ízfokozó mentes,
-tartósítószermentes,
-mesterséges édesítő (cukoralkohol) mentes,
-hozzáadott só mentes,
-goitrogén mentes, ( köles, teff és cirokmentes)
-búzalisztmentes,
-búzakeményítőmentes,
-kukoricamentes,
-rizsmentes,
-tojáspormentes,
-a vegán lisztkeverék számomra nagyon fontos, hogy kölesmentes is legyen ne csak gluténmentes és szójamentes, ráadásul a vegán termékeim között van olyan is ami hozzáadott rostmentesek is, így azok is tudják fogyasztani akik pl. a bambuszrostot, útifűvet, konjac lisztet nem tolerálják.
Fogadjátok tőlem nagy nagy szeretettel a már megalkotott lisztkeverékeimet, amit volt hogy 147 szer is megsütöttem 1 hónap alatt mire sikerült, volt ami csak 5 év próbálgatás után sikerült, egyszóval  szívem-lelkem, rengeteg pénzem, időm és kitartásom van mindegyik lisztkeverékemben.
Hogy miért szórakoztam vele ennyit??
Egyszerű, nagyon finnyás vagyok az ételre, mindig is az voltam…. minden már kereskedelmi forgalomba kapható paleos, vagy épp vegán lisztkeverékben találtam valamit, ami nekem nem tetszett, vagy épp nem tolerálom.
Tehát nagyon jól tudtam mi az amit nem szeretnék enni, de annál nehezebb volt megalkotni azt, amit szeretnék 🙂

Régi lisztkeverékeim:

julcseeka life lisztkeverékek

MEGÚJULT LISZTKEVERÉKEIM:

Lisztkeverékek
VÁLTOZÁSOK:
-Az új Julcseeka termékcsaládnál fontos szempont volt, hogy környezettudatosabb csomagolást kapjon, dizájnosabb, minőségibb címkét, ami leginkább engem jellemez 🙂
-Illetve nagy álmom volt, hogy ne csak egy adagos kiszerelések legyenek, hanem kilós kiszerelések is. Ami kivitelezés szempontjából úgy láttam még éveket kell várnom rá, mivel sokan bele sem gondolnak abba, hogy mennyire nehéz, milliós lisztkeverő gép nélkül, 100% ban kézműves terméknél ( tehát keverő gép nélkül ) kivitelezni azt, hogy egy nagy adag lisztből akármennyit kiveszel,  mindegyikben ugyan azok a lisztmennyiségek legyenek.
Május óta ezen agyalok, próbálkozok, rengetek próba sütéseken túl vagyok, de elmondhatom, hogy sikerrel jártam 🙂 nem minden lisztkeverékemnél, de dolgozom az ügyön folyamatosan.
-A nagyobb kiszerelésű termékek jóval olcsóbbak lettek.
-A régi lisztkeverékeim receptúrái még tökéletesebbek lettek, átdolgoztam őket
-Több új lisztkeverék volt tervben, ezek is  végre gyártásra kerültek.
-Megalkottam a legnagyobb álmom egy olyan vegan lisztkeveréket, ami kilós kiszerelésű, univerzális, tehát nagyon sok minden elkészíthető belőle, így nem szükséges minden egyes étel fajtához újabb és újabb lisztkeveréket vásárolni.
Fontos volt, hogy  olyan legyen, ami hajdinát tartalmaz, mégsem dominál benne a hajdina íze és persze a jódprotokollba is belefér, mert nem tartalmaz jód felszívódást gátló goitrogén vegyületet ,  forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Goitrogen mint pl. kölest, teffet vagy cirkot. Ezekkel az a probléma, hogy hő hatására a keresztesvirágú zöldségekkel szemben, a goitrogén vegyület még jobban aktiválódik. Magyarország eleve jódhiányos terület, nagyon kevesen pótolják tudatosan a jódot, ebből adódóan az emberek többsége jódhiányos. A jódra sok szervünknek szüksége van a mellen keresztül, a szaporodó szervrendszerünkön keresztül a pajzsmirigynek is. A pajzsmirigy jódból állít elő T3 hormonokat. A goitrogén vegyületek pedig gátolhatják a pajzsmirigy jódfelvételét.
Nincs azzal probléma ha valaki pótolja a jódot a jodprotokoll szerint és néha néha megeszik egy kis kölest, cirkot vagy akár teff lisztből készült süteményt. Viszont az, hogy a jódot sem pótolom, és minden nap eszek napi 2 szer 3 sor is valamilyen goitrogén vegyületet tartalmazó ételt, az a pajzsmirigy és az egész anyagcserénk szempontjából  problémákat fog okozni, és oda jutunk, hogy t3 hormonokat kell szednünk. De akit érdekel a téma és a jódprotokoll bővebben, annak ajánlom ezt a könyvet:
Használjátok ti is akkora élvezettel a lisztkeverékeimet és fogyasszátok akkora élménnyel , szeretettel a belőle készült ételeket, mint ahogy ezek a csoda termékek a szeretet segítségével létrejöttek, rajtam keresztül ❤