Miért nem eredményesek a divatos életmódok?

Ebben a cikkemben csupán a tényekre szeretnék rávilágítani.

A legelső tény az, hogy eljutottunk a teljes tudatlanság állapotából, (miszerint az egészségünk nagyban függ attól, mit eszünk vagy épp mit nem viszünk be) odáig, hogy már az emberek mindenhol, akár személyesen, akár facebook csoportokban, instán hastagokkal,  arról kommunikálnak, hogy az étel amiket épp esznek, mitől mentes, vagy hogy próbáljuk rábeszélni a másikat, hogy még milyen ételeket kellene elhagynia ahhoz, hogy ilyen meg olyan betegségei megszűnjenek. Tehát eljutottunk odáig,  hogy úgy gondoljuk, vagyis azt hisszük, hogy teljes mértékben a bevitt ételek felelősek azért, hogy betegek vagyunk és rettentően igyekszünk a megszokásinkkal szembeszállni és szenvedni bizonyos ételek hiányától is és büszkén posztolni, hogy már x ideje pl. nem ittam tejet és tök jól érzem magam.

Nos, most egy picit őszintének kellene lenni önmagadhoz is és a tényeket megvizsgálni amik adottak, nem kitalációk.

Én is ezt teszem és a vizsgálati gondolataimat osztanám meg veled most:

Én azt tapasztaltam még 2014 ben, amikor az egyik ételmegvonásos életmódot hirdető könyvet végig olvastam, hogy bizony számomra is, aki akkorra már nagyon szenvedtem a betegségeimtől, (erről bővebben itt olvashatsz), van megoldás, nagy reményt adott a könyv, hogy végre ha betartom a leírtakat teljesen egészséges leszek, de legalábbis élhető életet élhetek, nem olyat amiben a napnak a 80 %-ában a betegségemet tapasztalom, ami eltereli az ÉLETTŐL a figyelmemet. Akkor még csak a nagyon bátrak kezdték el ugyanezt amit mi párommal is, (mert kevés volt a gyakorlati eredmény, inkább csak utasításokat és elméletbeli gondolatokat olvashattunk, kutatási eredmények össze ollózásaikból, receptek alig alig stb… ), hogy elhagytuk a megszokott ételeink 80%-át és helyette egy teljesen új ételekre álltunk át, amikre még akkor mindent lehetett mondani, de hogy finomak ,azt nem! Azóta eltelt több mint 5 év. Magunkon azt tapasztaltam, hogy kezdetekben azonnal jöttek a pozitív változások kb. 2 évig tapasztaltuk, éltük is ezeket, hogy teljesen jól vagyunk, nem voltunk betegek sem, súlyunk tökéletes volt, semmi felesleggel, majd ez szépen lassan átment rohamos rosszabbodásba, sőt az állapotunk 4 év eltelte után sokkal rosszabb helyzetbe került, mint amikor neki indultunk és a súlyunk is gyarapodott. Eddig a pontig nagyon erős szemellenzővel éltem, hogy csakis ez a tuti, amit én csinálok, nem nyitottam semmi másra, rettentően elfogult voltam, még akkor is amikor jöttek a betegségeim újra. Akkori elvem szerint, ha beteg vagyok, akkor még mindig olyan ételt eszek, amit nem kellene, így szépen napról napra, egyre több mindent kezdtem elhagyni. Amit furcsa volt megfigyelni, hogy jött a hirtelen javulásnak tűnt állapot, az elhagyás után, majd rettentően hamar, elsőnek csak hónapok múltán, majd minden egyes étel elhagyása, majd a szervezet javulása után egyre hamarabb jött vissza a rosszul lét. Amikor már csak a víz, az alma és Szafi rizscsíra fehérje porja maradt, onnantól kezdve már csak a napról napra egyre rosszabb állapot volt tapasztalható minden téren, de ami elég látványos is volt, az a puffadásom, amitől úgy néztem ki, mint egy 4 hónapos terhes…és ez azért volt félelmetes számomra, mert soha nem voltam puffadós. Ekkor az elveim, amiben hittem összeomlottak és itt, ezen a ponton kénytelen voltam elfogadni, hogy vesztettem, nem jó elveket követtem, nézzük van e megoldás, vagy nekem most már annyi?

Amit elsőnek el kezdtem vizsgálni, hogy akad -e más is, aki így járt, vagy én és párom vagyunk az egyedüliek. Az éhezésem hatására olyan magas kortizol szinttel éltem már ekkor, hogy éjszakánkén max. fél órákat tudtam csak aludni, így ezeket az időket kihasználva elkezdtem teljesen nyitottan minden ítélkezés mentesen keresgélni a neten. Az eredményem megdöbbentő volt, rengeteg ilyen csoportot találtam, akár külföldön, akár már hazánkban is, akik az ételek megvonásától csak még rosszabbul lettek több év után, mint mikor neki kezdtek és a vége mindenkinél az állandó puffadás volt, már bármit ettek, bármit elhagytak. Ami számomra meggyőző volt a csoportokban, hogy megtalálták az okot, kezelték is, és külföldön már van olyan akinél több mint 10 éve nem jött vissza semmilyen tünet miközben nagyon sok ételt meg tud újra enni, de hazánkban is akadnak bőven azok akik már több éve jobban vannak.

Egy picit tegyünk félre megint minden elvünket és nézzük a tényeket:

Szerintem már a jelenlegi világunkban, nagymamám is tudja, /pedig nincs internete/hogy ha valami baja a van, akkor az étel a bűnös, de a glutén, a tej és a cukor biztosan nem tesz jót a szervezetünknek. Tehát ebben az informált világban, hogy történhet meg az, hogy napról napra egyre többen vannak az IR facebook csoportjába, a pajzsmirigyes csoportokban, az autoimmun betegek száma is napról napra csak nő és nő és nő a meddő nőkről már ne is beszéljünk……. ha kimegyek az utcára csak túlsúlyos embereket látok, vagy ha épp normál testalkatú a hasára nézve egyből látom a puffadást vagy a zsírpárnákat amik kibuggyannak a nadrágból. Egy picit most ezen gondolkozz el. Ha valóban hatásos lenne az, hogy elhagyom az épp aktuális legjobban nyomott, divatosabb életmódban tanácsolt ételeket, amiknek a követői valóban be is tartanak mindent,  egyre többen vannak, akkor a betegek és az elhízottak száma miért nő napról napra? Ez egy paradoxon! Ha ez annyira hatásos lenne, akkor ezeknek a számoknak csökkennie kellene, pont egyenesen arányosan. Nem ez lenne a logikus?? Igen, ez lenne, de nem ez történik. Az ételmegvonásos emberek száma nő és a beteg száma is egyre csak nő, és amit még fontos kiemelnem, hogy  a betegek számának a legtöbb százaléka már elhagyott valamilyen ételt, de az még  mindig nem volt elég és már kezdi magát felkészíteni arra, hogy vegán legyen, mert most már mindenki az körülötte és szerinte azért, mert az lesz a megoldás a gyógyulására, most már biztosan látja.

Amire rengeteg kutatásokból, emberek tapasztalataiból és azóta már 1 éves saját tapasztalataimból meg tudtam, hogy az ételmegvonások csupán tünetkezelő hatásúak, mint pl. a gyógyszer, nem magát az okot kezeli, ezért van hirtelen fellélegzésnek tűnt javulási állapot, ami igazából csak a tünetek elnyomása, de a háttérben az alap ok ott marad, sőt mivel nincs kezelve, (mert hát miért is kezelnénk, hisz jól érezzük magunkat) egyre súlyosabb lesz és kinél épp mennyire súlyos, tetőzni fog pár év múltán. Van akinél 1 év teljesen jól vagyok érzet után, van akinél 5 év után jött ki és van aki még most ebben a pillanatban “teljesen jól vagyok”, tünetkezelő állapotában van, csak még nem tud róla, hogy ez az 😦

*Hozzá teszem, és ez nagyon fontos, hogy ez azokra vonatkozik, akik már meglévő betegség, mondjuk IR, pajzsmirigy működési zavarok, emésztési zavarok, reflux, autoimmun betegség, ízületi gyulladás, asztma, hisztaminos tünetek, pollen allergia, elhízás, hasi zsírosodás, emésztési problémák miatt kezdik el az ételmegvonásos életmódjukat. Nem diétára gondolok itt, amikor 2 hónapig elhagyom a tejet, majd utána eszem ugyanúgy, mert fogyni akarok az esküvőmre 3 kg-ot, hanem azokra, akik elhatározzák a fent felsorolt valamelyik betegség hatására, hogy életük végééig nélkülöznek bizonyos ételeket a gyógyulásuk reményében. Jelenleg arról nincsenek tudomásaim, hogy egy egészséges emberre, hogyan hatnak az ételmegvonások, így erről nem nyilatkozok semmit. Bár ritka az, aki egészségesen, minden szenvedés előzménye nélkül kezd elhagyni dolgokat, de már találkoztam persze ilyennel is, azért írtam, hogy rájuk nem tudom milyen hatással van/lesz ez.

Amennyiben a saját tényeid megvizsgálása után, ugyanaz jött ki neked is mint nekem, hogy itt valami nem stimmel, miért van napról napra egyre több beteg ember, ha már mindenki tudja, sőt rengetegen alkalmazzák az ételmegvonásos ilyen olyan nevű életmódokat, és:

-Szeretnéd te magad is valóban az okot, nem pedig csupán a felszínes tünetet kezelni,

-Ha már te magad is a “rosszabb stádiumban” vagy és már fogalmad nincs, hogy mihez kezdj, mert már alig tudsz valamit is megenni,

-Ha már mindentől puffadsz, refluxod van miközben az életmód amibe bele kezdtél pont azt ígérte, hogy ezek elmúlnak, neked meg pont ettől jött ki,

-Ha már pm alulműködésed van, IR-ed is lett és puffadásod is van,

akkor itt az ideje, hogy még több információt meg tudj magáról az okról, hogy aztán el tudd dönteni te szeretnél -e rálépni te is arra az útra, ahol már nem dőlünk be a tünetmentes életnek, magát az okot akarjuk kezelni és szeretnék visszavezetni és fogyasztani, minél több ételt, mindenféle panasz nélkül.

A következő blog cikkemből, már te is meg fogod érteni, azt folyamatos tudás halmazt, aminek a részei kutatásaim során, sorrá tárták fel magukat előttem. Hihetetlennek tűnt számomra, hogy ezek információk, melyek az okot mutatják,  a nyilvánosság előtt vannak már régóta, mégis nagyobb visszhangot kapott és kap a mai napig, maga az ételmegvonásos tünetkezelés.

A következő blog cikkemhez az elolvasási kódot itt tudod megvásárolni: http://julcseekalife-webshop.hu/spd/JLB0/Blog-cikk-olvasasahoz-a-kod-megvasarlasa

 

 

 

 

 

Reklámok

2 Comments

  1. Szia! Jelenleg nem aktív a cikk továbbolvasásához szükséges oldal. Hogy tudnám tovább olvasni? Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra,mert jómagam autoimmun bélbetegként a paleóban bízom már csak…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s